Hudba a lifestyle

Dejte si… Baklava z pánve s růžovým sirupem

Dejte si… Baklava z pánve s růžovým sirupem – vaření

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com

Ingredience na Baklavu z pánve s růžovým sirupem

2 pláty těsta filo
hrst mandlí
hrst vlašských ořechů
3–4 lžíce přepuštěného másla
olej

Sirup
4 lžíce medu
3 lžíce vody
5 lžic růžové vody

Příloha
řecký jogurt
okvětní lístky růží

Mandle a ořechy rozmixujeme nebo nasekáme najemno nožem. Máslo necháme rozpustit v kastrůlku a připravíme si sirup. V hrnci přivedeme k varu med, vodu a růžovou vodu. Necháme pozvolna probublávat, dokud sirup nezhoustne. Odložíme stranou. 

První plát těsta potřeme rozpuštěným máslem a posypeme nasekanými ořechy. Zakryjeme druhým plátem a opět potřeme máslem a posypeme ořechy. Přeložíme napůl a ještě jednou potřeme máslem. Tento krok opakujeme dvakrát. Takto připravené těsto nakrájíme na čtverce nebo trojúhelníky. 

Na pánvi rozpálíme 3–4 lžíce oleje a nakrájené kousky smažíme z každé strany zhruba dvě minuty. Když začnou zlátnout, vyjmeme je z pánve a necháme osušit na papírové utěrce. Baklavu dáme na talíř a přelijeme horkým sirupem. Přidáme lžíci jogurtu, posypeme zbytkem ořechů a ozdobíme lístky růží.

Další recepty najdete zde

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
středa 4. 8.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC