Film / seriál

Zločinecká symfonie

Moscow Noir – kriminální seriál

Svět oligarchů připomíná obrovský, dokonale sehraný orchestr, který řídí jediný dirigent – bezohledná touha po moci.

Stanice Skylink 7 uvede v česko-slovenské televizní premiéře seriál Moscow Noir o tom, jak jeden riskantní obchod vtáhne bankéře do zkorumpovaného světa moskevských miliardářů. I když vám některé situace budou připadat neuvěřitelné, příběh je inspirován skutečnými událostmi.

Zbohatlíci všeho druhu

Rok 1999. Moskvě nevládnou zákony, nýbrž zločin a peníze. V tomto chaotickém světě se pokouší o štěstí Tom, mladý, ambiciózní investiční bankéř ze Švédska. Když narazí na tajemnou společnost Neftnik vlastnící stará vytěžená ropná pole, zdá se, že se na něj usmálo štěstí. Obzvláště když zjistí, že tak docela vytěžená nejsou a majitelé nemají o přítomnosti ropy potuchy. Tom cítí příležitost na výnosný byznys. Ale riskantní plán se zhroutí během okamžiku a Tom se ocitá uprostřed krvavé války oligarchů, politiků a zbohatlíků všeho druhu. Smrt je mu v patách. Těla a lži se vrší na sebe. S nimi se probouzí také Tomovo pečlivě skrývané tajemství – jeho vlastní minulost…

Chaos je jediná konstanta

Rusko, jak jste ho neviděli

Seriál vychází z reálných zážitků Paula Leandera Engströma, jak je zachytil s Camillou Grebe v úspěšné knize Dirigent z Petrohradu. O toxicitě tématu svědčí i to, že autoři nenašli v Rusku jediného koproducenta, který by měl odvahu se na výrobě seriálu podílet. Řadu postav v seriálu totiž není problém identifikovat s jejich reálnými předobrazy. „Tohle je Rusko, jak jste ho nikdy neviděli. Nebudete věřit svým očím, ale zároveň nebudete schopni se přestat dívat,“ říká producent seriálu Piodor Gustafsson.

Všechny epizody najednou

Seriál nabídne stanice Skylink 7 vždy v pátek večer. Ale kdo si ho bude chtít vychutnat najednou, najde všechny epizody od 28. května ve videotéce Skylink Live TV, kterou mají všichni zákazníci zdarma ke svému balíčku.

Adam Pålsson

Adam Pålsson pochází, stejně jako jeho seriálový hrdina Tom Blixen, ze Švédska. Není jen talentovaným a ve Švédsku velmi populárním hercem, ale také úspěšným hudebníkem a dramatikem. Kromě toho, že vystupuje se svou popovou kapelou ÅR&DAR, se ujal hlavní role detektiva Kurta Wallandera v britském krimi seriálu Mladý Wallander. A pokud budete mít cestu do Stockholmu, můžete jej zastihnout na tamních divadelních jevištích, kde vystupuje hned ve dvou vlastních hrách – Frída je těhotná a autorské adaptaci Shakespearova Hamleta.

Moscow Noir 

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Mikael Håfström (Bloodline, Plán útěku, Zlo mezi námi)…

Scénář Piodor Gustafsson (Sněhulák, Tina a Vore)…

Obsazení Adam Pålsson, Karolina Gruszka, Christopher Wagelin, Linda Zilliacus, Georg Nikoloff…

Délka 8 × 45 min.

pátek 14. 5.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC