Film / seriál

Zločinci na mateřské

Ve starých kolejích – komediální seriál

Co udělá bývalý podvodník žijící nyní spořádaným rodinným životem, když se dostane do finanční tísně?

I podvody mohou být svým způsobem svérázným druhem povolání. V novém seriálu Ve starých kolejích, který v česko-slovenské televizní premiére přichází na Skylink 7, se Nina s Erikem snaží skloubit práci s rodinným životem. Jejich „práce“ ovšem zahrnuje vloupání do farmaceutické firmy, ilegální akci v budově OSN, vydírání nebo loupež.

Pokud hledáte inteligentní, napínavý a zároveň vtipný pohled na svět zločinu, Ve starých kolejích je trefa do černého.

Únik ze stereotypu 

Nina a Erik si jako mladí na živobytí vydělávali podvody. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy Nina otěhotněla. S Erikem opustili dráhu zločinu a usadili se. Mají dvě děti, ale jejich vztah po letech prochází manželskou krizí. Jednoho dne se však u jejich dveří objeví bývalá parťačka Jacqueline a snaží se pár přemluvit k novému velkolepému podfuku. Nina s Erikem si sice neumí představit, že by se vrátili ke starým návykům, ale lhaní i podvádění mají prostě v krvi… 

Je osvěžující, že v současné záplavě kriminálek vznikl i seriál, který zaujme celou rodinu

Jak už asi tušíte, skloubit rodinu, domácnost, pověst poklidných sousedů a výchovu pubertální dcery a malého syna se zločinem nebude úplně nejjednodušší. Od hlavních hrdinů to vyžaduje značnou vynalézavost a často se dostávají do prekérních, ale také poměrně zábavných situací.

Verdikt

Zajímavý kriminálně­‑komediální seriál vám ukáže, jak skloubit zločin s rodinou, ale také budete mít možnost poznat dánskou kinematografii jinak než jen skrze vážné a temné snímky. 

Lene Maria Christensen

Dánská herečka Lene Maria Christensen herectví vystudovala. Začínala v seriálech, ale brzy přišel první větší filmový úspěch. Prosadila se v roce 2004 díky dramatu Bratři (2004). Poté si zahrála v komedii Nynne (2005). Největšího úspěchu však dosáhla díky filmu Ukrutně šťastni (2008), za nějž dostala i cenu Dánské filmové akademie.

Zajímavost

Herec Lars Ranthe si zahrál také v temném snímku Ten den přijde (2016). Při natáčení údajně nemluvil s ostatními herci, aby z něho měli opravdový strach. Hrál totiž tyranského vychovatele.

Ve starých kolejích

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Mikkel Serup, Mogens Hagedorn…

Scénář Mikkel Serup, Søren Felbo…

Obsazení Lars Ranthe, Lene Maria Christensen, Lotte Andersen, Emma Bendtzen Marott, Kasper Løfvall Stensbirk, Emil Tholstrup…

Délka 18 × 60 min.

středa 17. 3.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC