Film / seriál

Vyšetřování leteckých neštěstí: Zvláštní vydání

Vyšetřování leteckých neštěstí: Zvláštní vydání

Letecká doprava patří k nejbezpečnějším na světě. Pokud však nějaké letadlo havaruje, následky pro pasažéry a posádku bývají fatální.

National Geographic už několik let vysílá úspěšný seriál o leteckých neštěstích po celém světě a v červenci přichází na obrazovky s novou řadou, která se opět zabývá těmi nejtragičtějšími z nich. Za zlepšováním bezpečnosti letecké dopravy totiž stojí důkladné prošetření tragédií a odhalení příčin nehod. Znovu se tak spojí letečtí odborníci, aby se pokusili přijít na to, zda za pádem konkrétního stroje stálo technické selhání, lidský faktor či počasí.

Seriál přináší televizní záběry, rozhovory a dramatické rekonstrukce známých i méně známých katastrof a odhaluje temnou pravdu o letecké bezpečnosti. Je možné stále zlepšovat komunikaci mezi piloty a dispečery na letišti? Co všechno je schopen člověk uhlídat a co už musí kontrolovat stroje? Je „mechanický mozek“ všespásný? Na to se už dlouhá léta snaží odpovědět nejen vyšetřovatelé leteckých neštěstí, jejichž práci můžete opět sledovat. Není to nejveselejší povolání, ale díky nim tragických nehod ubývá.

Vyšetřování leteckých neštěstí: Zvláštní vydání

Film / seriál
Foto National Geographic
pondělí 2. 7.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC