Film / seriál

Vrať se do hrobu

Vrať se do hrobu – česká komedie

Příběh tuctového třicátníka na tajné misi mezi středoškoláky psali Milan Šteindler s Halinou Pawlowskou, a tak v něm o zábavu není nouze.

Víťa Jakoubek je sociolog, který vede k uzoufání nudný život, který mu vyplňuje rodina, rutinní práce a chalupa. Alespoň do chvíle, než dostane úkol prozkoumat smýšlení soudobých maturantů. Jeho návrat do školních lavic proběhne na jedničku – gymnazisté ho považují za vrstevníka a přijmou ho mezi sebe. Jenže dvojí život přináší nečekané komplikace, řadu komických situací i osudová dilemata. Den, kdy se Víťa bude muset opět stát dospělým se nevyhnutelně blíží… Milan Šteindler film nejen režíroval – šlo o jeho režijní prvotinu – ale zahrál si v něm z nouze i hlavní roli. Původně měl totiž sociologa Víťu hrát Miroslav Vladyka, případně Miroslav Noga. Protože oba pánové byli pracovně vytíženi a hrozilo, že z projektu sejde, rozhodl se Milan Šteindler na radu Jiřího Menzela obsadit do hlavní role sám sebe. A udělal dobře.

Vrať se do hrobu!

Film / seriál
Hodnocení FDB 72,8 % Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Milan Šteindler

Scénář Halina Pawlowská, Milan Šteindler

Obsazení Milan Šteindler, Dana Batulková, Klára Pollertová–Trojanová, Kryštof Koláček, Matěj Peprník, Zdeněk Marek, Aleš Machalíček

Délka 96 min.

Rok 1989

sobota 5. 2.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC