Film / seriál

V síti špionážních her

Nelegální – špionážní seriál

Bývalý zpravodajský důstojník se dal na psaní špionážních románů. Vznikl podle nich seriál nabitý akčními scénami Nelegální.

Skylink 7 přinese seriál Nelegální, špionážní thriller podle knižní předlohy bývalého důstojníka zpravodajských služeb a autora bestsellerů Vincenta V. Severského. Ten sám strávil třináct let na různých misích v zahraničí. Pracoval na Blízkém východě, v Africe i Evropě. Školil se v USA a Izraeli a je známou osobností ve světě služeb zvláštního určení.

Vražedný závod s časem

Seriál Nelegální je vystavěn na několika současně vyprávěných příbězích. Špionážní zápletky se prolínají s těmi osobními. Hlavní hrdina Konrad Wolski je šéfem elitního oddělení Q polských zpravodajských služeb. Při zatýkání pašeráka zbraní se dozvídá o plánovaném teroristickém útoku. Zbraně, které při něm mají být použity, údajně pocházejí z tajného sovětského zbrojního skladu. Konrad okamžitě aktivuje Travise, polského spícího agenta v minské divizi KGB. Potřebuje od něj získat informace, které by plán teroristů zmařily. Celá věc se ale nenadále zkomplikuje. 

Kolik jsem ochoten obětovat pro úspěch?

Konrad Wolski, polská zahraniční rozvědka, oddělení Q

Hrozba teroristických útoků

Děj Nelegálních se odehrává ve čtyřech státech – Polsku, Švédsku, Bělorusku a Turecku. Tyto země nebyly vybrány náhodou. První dvě usilují o mírumilovné soužití východní a západní kultury, druhé dvě jsou zase průsečíkem, kde se odlišné kultury střetávají a prolínají. Seriál se dotýká témat, která jsou pro Evropu aktuální: islámský extremismus, uprchlíci, politika strachu a hrozba teroristických útoků.

Špionážní seriál z originální produkce CANAL+ uvidíte na Skylink 7 od 7. července vždy ve středu ve 20.15. Všechny epizody jsou již nyní dostupné ve videotéce Skylink Live TV.

Zajímavost

Vincent V. Severski, vlastním jménem Włodzimierz Sokołowski, získal řadu ocenění a řádů od prezidentů a premiérů Polska, ale i ředitelů spřátelených zpravodajských služeb. V roce 2007 obdržel americké státní vyznamenání Legion of Merit – Záslužnou legii z rukou prezidenta Baracka Obamy.

Nelegální 

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Leszek Dawid, Jan P. Matuszyński

Scénář (Autor knižní předlohy) Vincent V. Severski

Obsazení Grzegorz Damięcki, Sylwia Juszczak, Filip Pławiak, Andrzej Seweryn, Agnieszka Grochowska...

Délka 10 × 50 min.

středa 7. 7.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC