Film / seriál

Šťastné a Veselé Cooperovi!

Rodinka Cooperových

Vánoce, Vánoce přicházejí a Charlotte Cooper touží jen po tom, aby byly perfektní. Těší se, až se její rodina zase sejde na Štědrý den pohromadě a všichni si užijí atmosféru klidu a pohody.

Jenže s tolika členy domácnosti to bude velký oříšek. Do domu Charlotte a vtipy oplývajícího manžela Sama se sjíždí všechny tři jejich děti a další příbuzní. Dcera Eleanor, která hledá perfektního přítele a jíž rodina při každé příležitosti ujišťuje, že opravdu nevadí, že je ještě single. Dcera Emma, která chce pro každého ten nejdokonalejší dárek a při nákupech si občas vypomáhá drobnými krádežemi, a syn Hank, jenž si užívá radosti svobodného rodiče s malou dcerou Madison. A sestřenice a bratranci. A babičky a tetičky. Když se sejdou Cooperovi, je všem jasné, že vánoční svátky budou všechno, jenom ne poklidné.

Rodinnou vánoční komedii natočila Jessie Nelson (Jmenuji se Sam, Druhá šance) a scénář k ní pak napsal Steven Rogers. Obsazení je hvězdné, od „Fredda Flinstonea“ Johna Goodmana a Diane Keaton přes Amandu Seyfried po Olivii Wilde a Marisu Tomei. Známé tváře doplňují ty neokoukané – Ed Helms, Alan Arkin či Jake Lacy. Režisérka si byla vědoma, že mít tolik hvězd v jednom filmu, je dar z nebes: „Je to velké požehnání. S kýmkoliv z nich by bylo úžasné pracovat, a co potom se všemi najednou. O spolupráci s některými z nich jsem snila celou kariéru.“

Trable o Vánocích je milá komedie, která ihned navodí vánoční atmosféru. Návštěvy u příbuzných, spousta cukroví a alkoholu, rodinné historky, hádky, usmiřování… Kdo by to neznal? Snímek vám určitě připomene, co všechno vás na Vánocích tak baví.

Další vánoční romantické komedie

Láska nebeská / 2003
Romantická klasika od Richarda Curtise se odehrává v současném předvánočním Londýně a je mozaikou romantických i smutných příběhů různých lidí – nově jmenovaného ministerského předsedy, jeho sestry, smolařského číšníka, co nemá štěstí u holek, zkrachovalého rockera, spisovatele, co se zrovna rozešel s přítelkyní, vdovce, který zůstal sám s nevlastním synem… Ve filmu se objeví celá řada známých herců – Hugh Grant, Alan Rickman, Emma Thompson, Liam Neeson, Laura Linney, Chiwetel Ejiofor, Keira Knightley, Colin Firth.

Lásce na stopě / 2001

Jonathan (John Cusack) a Sara (Kate Beckinsale) se náhodou setkávají v obchodě během vánočních nákupů. A pak ten samý den na stejném místě ještě jednou. A pak se nevidí řadu let. Sled náhodných událostí je znovu přivede k sobě, jenže zrovna v momentě, kdy mají oba před svatbou. I přes to, že mají spokojené partnerské vztahy a žijí od sebe několik tisíc kilometrů, začínají přemýšlet nad tím, zda je jejich třetí setkání opět náhoda, nebo spíše osud.

Prázdniny / 2006

Romantická komedie Nancy Meyers (Po čem ženy touží) vypráví příběh Amandy z Los Angeles a Iris z Londýna. Obě mají zlomené srdce, a tak se rozhodnou na Vánoce změnit prostředí. Díky výměnnému programu na internetu si na svátky vymění domy, Amanda putuje do sychravé Anglie, Iris zase do sluncem zalité Kalifornie. Na nových místech si chtějí vyčistit hlavu a zapomenout na chlapy, to by ovšem Amanda nesměla potkat Irisina bratra Grahama, a Iris zase Amandina kamaráda Milese… Film nabízí hvězdné obsazení v podobě Cameron Diaz, Kate Winslet, Judea Lawa a Jacka Blacka.
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Trable o Vánocích

Film / seriál
Hodnocení FDB 63,2 %
Foto AXN

Režie Jessie Nelson

Scénář Steven Rogers

Obsazení Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Marisa Tomei, John Goodman, Diane Keaton, Anthony Mackie, Ed Helms

Délka 107 min.

pondělí 26. 12.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC