Film / seriál

Představení stanice Discovery Showcase HD

Představení stanice Discovery Showcase HD

Discovery Showcase HD patří do portfolia Discovery Communications. Mezi nimi zaujímá unikátní postavení – divákům nabízí intenzivní vizuální prožitek, jelikož veškeré pořady vysílá v HD rozlišení.

Společnost Discovery můžeme považovat za průkopníka v oblasti šíření HDTV formátů. Ve Spojených státech amerických tento formát divákům představila již v roce 2002. V roce 2005 se zrodila myšlenka spustit stanici výstižně pojmenovanou Discovery HD. Ještě tentýž rok v prosinci společnost zahájila nepřetržité denní vysílání v Japonsku a Kanadě.

Na český televizní trh vstoupilo Discovery se svým prvním specializovaným HD kanálem až v roce 2010. Pro region střední Evropy byl zvolen název Discovery Showcase HD, který zrcadlí dvě stěžejní prvenství – unikátní obsah a vysokou kvalitu přenosu. V češtině začalo vysílat od května 2011.

Zmíněné přednosti představují ústřední mantru Discovery Showcase HD. Do vysílání zařazuje divácky nejoblíbenější pořady dalších kanálů z portfolia Discovery – tedy takových stálic jako je přelomová reality show o neohrožených rybářích Nejsmrtelnější úlovek vysílaný na Discovery Channel nebo oblíbená cukrářská soutěž Buddyho Valastra Král dortů z produkce TLC. Nechybí ani televizní série produkované na míru HD. Právě tento kanál je domovem partičky motorkářů Globe Riders, která zdolala dlouhé kilometry Hedvábné stezky na cestě z Turecka do Číny. Diváci si je mohou vychutnat s veškerým komfortem, který HDTV nabízí – realistický zvuk a živý ostrý obraz, který je vtáhne přímo mezi oblíbené protagonisty.

Představení stanice Discovery Showcase HD

Film / seriál
Foto Discovery Showcase HD
středa 12. 6.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC