Film / seriál

Pojďte se osmkrát zamilovat!

Planeta Single: Poslouchej, lásko – osmidílná série

Takový projekt tady ještě nebyl! Osm režisérů natočilo v produkci Canal+ osm samostatných, láskou protkaných příběhů exkluzivně pro diváky Skylink 7.

Tradičním dárkem na Valentýna bývá květina, možná šperk. Televizní stanice Skylink má ovšem pro své diváky originální překvapení – osmidílnou sérii, v níž jsou zfilmovány netradiční podoby lásky. Každá epizoda přináší samostatný příběh, jež se od ostatních liší postavami, dějem i žánrem, počínaje romantickou komedií přes road movie až po napínavé drama. Tak budete moci potkat plaché teenagery, zrazené manželky ve středním věku, hříšné kněze, vědkyně, jejichž snaha o racionalizaci lásky kapituluje před láskou samou, i seniory objevující vášeň a touhu v pozdním věku. To, co rozmanité postavy příběhů spojuje, je potřeba někoho milovat a také aplikace Planeta Single, pomocí níž se seznámili se svým protějškem. Jednotlivá vyprávění jsou zasazena do různých evropských měst, mezi něž patří i Praha!

Pražská hořkosladká romance

Své profily na seznamce Planeta Single mají i okouzlující Paulina a vášnivý kytarista Tomáš. On pracuje v obchodě s hudebninami, ona je výtvarnice, která restauruje klenby pražských chrámů. Stačilo letmé setkání, aby se jejich profily na seznamce a nakonec i jejich reálné světy propojily. Tento vztah ale není jednoduchý, Paulina totiž trpí vzácnou neurologickou poruchou zvanou misofonie, která způsobuje přecitlivělost na určité zvuky a také přehnané reakce na ně. Žít s tímto problémem sám není lehké, ve dvou je to ale téměř nemožné. A Paulina, která nechce Tomášovi zkazit život, si tuto skutečnost hořce uvědomuje… 

Moje dcera Lena má misofonii a inspirovala příběh, který jsme natočili.
Michal Chaciński, producent

Mladí a talentovaní

V hlavních rolích se potkali Zofia Wichłacz a Zdeněk Piškula. Ona vládne osobitým šarmem, on je prototypem prince a milovníka. Jsou to zkrátka ty typy, za kterými se lidé na ulici otočí. Přes své mládí mají oba profesních zkušeností habaděj. Zdeněk Piškula na sebe poprvé upozornil před osmi lety ve Svěrákově pohádce Tři bratři. Od té doby jde z jedné role do druhé. Zofia je na tom stejně. Navíc se může pochlubit cenou Objev roku (Polish Film Awards) za roli v historickém dramatu Město 44, které se s úspěchem promítalo i v českých kinech. Kromě výše zmíněné dvojice zdobí „pražský“ díl i další známé osobnosti, například Tomáš Hanák v roli skladatele Vlado Mraze či bloggerka Trang Do Thu jako přívětivá číšnice a kamarádka obou hlavních protagonistů.

Nelehké natáčení

Skloubit natáčení, které se odehrává v tolika zemích, nebylo lehké a na herce kladlo často mimořádné nároky. Přesto Zdeněk Piškula vzpomíná na svou účast s úsměvem: „Samotné natáčení jsme si užili, bylo to příjemné a fajn. Jediné, co bylo až fyzicky vyčerpávající, byly neustálé přelety mezi Polskem a Prahou. Musel jsem se totiž vracet na pražská představení. Už ani nevím, kolikrát jsem do letadla nastupoval a zase vystupoval, ale jedna vzpomínka s tímto natáčením asi zůstane spojená. Vracel jsem se do Polska a na letišti jsem zjistil, že nemám u sebe peněženku, karty, prostě nic. Musel jsem se vrátit domů a letět později. A to vám v tom shonu fakt nepřidá, navíc na vás musí všichni počkat. Tak to už bych nechtěl zažít.“ 

Přestože je hlavním námětem seriálu tolikrát zpracované téma lásky, žádný z osmi příběhů nespadne do banality nebo klišé. Naopak o citech dokáže vyprávět jemně, s nadhledem a originalitou.

Zofia Wichłacz

Narodila se v roce 1995 do umělecké rodiny, otec byl kameraman, matka scénografka. Poprvé natáčela už jako sedmnáctiletá, následně sbírala zkušenosti ve filmu i televizi. Nejvýrazněji na sebe upozornila ve válečném dramatu Město 44 zasazeném do kulis Varšavského povstání. 

Planeta Single: Poslouchej, lásko

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Maciej Kawalski

Scénář Jules Jones

Obsazení Zdeněk Piškula, Zofia Wichłacz, Tomáš Hanák, Trang Do Thu, Miloslav Pecháček, Alina Kamińska…

Délka 50 min.

pondělí 7. 2.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC