Film / seriál

Neodolatelný půvab zločinu

Ve starých kolejích – dánský kriminální seriál

Severské krimi vítězně táhnou světem. Mezi úspěšné reprezentanty tohoto žánru se zařadila i dánská série Ve starých kolejích, přestože v ní místo pochmurně mrazivé atmosféry probleskuje nemalá porce humoru.

Pokud hledáte inteligentní, napínavý a zároveň vtipný pohled na svět zločinu, Ve starých kolejích je trefa do černého. Díky programu Skylink 7 můžete již od 19. srpna sledovat každý pátek dvě epizody obou řad tohoto úspěšného seriálu.

I. Pryč ze stereotypu všedních dnů 

V první řadě seriálu se dozvíte, že i podvody mohou být svérázným druhem povolání, které není nijak snadné opustit. Příkladem budiž manželský pár Nina a Erik. V mládí šli z akce do akce, pak ale Nina otěhotněla, a tak své řemeslo pověsili na hřebík. Jenže po letech spořádaného života a dvou dětech čelí jejich manželství krizi, nemluvě o finančních problémech. Když na jejich dveře zaklepe bývalá parťačka Jacqueline a nabídne jim účast na velkolepém podfuku, nedokážou odolat. Lhaní i podvádění mají prostě v krvi. Skloubit práci s rodinným životem však nebude jednoduché. Obzvlášť, když jejich „práce“ zahrnuje vloupání do farmaceutické firmy, ilegální akci v budově OSN, vydírání nebo loupeže. Nina a Erik budou muset prokázat značnou vynalézavost, přesto se nevyhnutelně dostávají do prekérních, a nezřídka i zábavných situací.

Je osvěžující, že v současné záplavě kriminálek vznikl i seriál, který zaujme celou rodinu.

II. Problémy neberou konce

Ani druhá řada seriálu nezačíná pro Ninu s Erikem šťastně. Sotva se v bance dozvědí, že jsou na mizině a co nevidět přijdou o dům, postihne je další rána. Z Bolívie dorazí tučný účet za záchranu jejich dcery Ester, která se i s přítelem ztratila v odlehlé části džungle. Rodinné finance, které si „nedopatřením“ přibalila na cestu, jsou nenávratně rovněž pryč. Nině a Erikovi nezbyde než přistoupit k další akci, tentokrát větších rozměrů. Vymyslí plán, jak zbavit účet kosmetického magnáta Fabrice Fourniera přebytečných 7,5 milionu dolarů. V tomto případě však bude muset přiložit ruce k dílu i nastupující generace. 

Je nutné podotknout, že obě řady seriálu jsou nejen zábavné, plné sarkasmu, ale i pořádně napínavé. Tahle rodinka si prostě umí poradit s čímkoli. Všechny díly včetně první série můžete sledovat také na Skylink Live TV.  

Ve starých kolejích, 1. a 2. série 

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Mikkel Serup, Mogens Hagedorn…

Obsazení Lars Ranthe, Lene Maria Christensen, Lotte Andersen, Emma Bendtzen Marott, Kasper Løfvall Stensbirk, Emil Tholstrup…

Délka 18 × 60 min.

pátek 19. 8.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC