Film / seriál

Neodolatelná vůně moci

Černý baron / 3. série – francouzský politický thriller

Míříte-li v politice vysoko, zahoďte ideály. Jsou zbytečná zátěž, která zdržuje.

Seriál, který si mezi recenzenty vysloužil přízvisko „francouzský Dům z karet“, nyní přichází s třetí řadou. Je znepokojivější než kdy dřív. Odhaluje temná zákoutí politické scény i nelítostné praktiky technologů moci. Mezi ně patří i Philippe Rickwaert, alias Černý baron.

Tahle aréna není pro slabé

Šanci v politických dostizích, kde přestala platit jakákoliv pravidla, má doslova každý. A charismatický Philippe Rickwaert to dobře ví. Je zpět, plný energie a plánů, přesvědčen o svém předurčení k velké politické kariéře. Jenže jako politik, který skončil na čas ve vězení, nemá nejlepší karty do hry. Jeho ambice jsou však vysoké: Philippe chce kandidovat na úřad prezidenta Francie. Rozhodne se pro riskantní tah, který jej může jednou provždy zničit.

Politický thriller jako divácký trhák

Třetí řada seriálu se setkala s mimořádným diváckým ohlasem. Během prvních třech týdnů shlédlo ve Francii první epizody bezmála čtyři miliony diváků. A není divu. Seriál totiž věrohodně reflektuje aktuální politická témata, která hýbou dnešní Evropou. Ať už jde o explozi populistických hnutí, dopady globálního oteplování, vliv sociálních médií na společnost i zánik tradičních průmyslových oborů v důsledku globalizace.

Ty stranu nezabiješ. Strana zabije tebe

Nový způsob natáčení

Natáčení tak rozsáhlého projektu, jakým je Černý baron, za sebou nechává velkou uhlíkovou stopu. Producent Thomas Bourguignon proto přišel se zcela novými, ekologickými postupy, které postupně přebírají i další filmové štáby. Štáb Černého barona od základu změnil systém práce se zdroji a s odpadem po natáčení. Překopal dlouhá léta zaužívané postupy a všechna oddělení prošla eco tréninky. Na placu se přestali používat některé materiály. Mateřská televize CANAL+ byla nadšena a region Île-de-France, kde se seriál natáčel, udělil produkci ekologický grant.

Všechny epizody ve Skylink Live TV

Premiérovou třetí řadu Černého barona můžete sledovat vždy v pondělí na stanici Skylink 7 nebo ve videotéce Skylink Live TV. Skylink Live TV nabízí také první dvě řady zdarma pro všechny zákazníky Skylinku.

Kad Merad

Tento alžírský rodák začínal jako rozhlasový moderátor na rockové stanici, ale živil se i jako zpěvák a bubeník. Před kamerou se poprvé objevil již v 90. letech. Od té doby sbírá jeden úspěch za druhým. Za roli Černého barona byl nominován na cenu Emmy. Kromě hraní si vyzkoušel také režii a psaní scénářů.

Černý baron / 3. série 

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Antoine Chevrollier, Thomas Bourguignon

Scénář Eric Benzekri, Jean-Baptiste Delafon…

Obsazení Kad Merad, Anna Mouglalis, Hugo Becker, Astrid Whettnall, Rachida Brakni, Alex Lutz

V ČESKÉM ZNĚNÍ Petr Štěpán, Lucie Benešová, Jan Kolařík, Dagmar Čárová, Martin Preiss, Robert Hájek…

sobota 12. 6.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC