Film / seriál

Nelegální

Polský špionážní seriál Nelegální

Skylink 7 přináší další žhavou seriálovou novinku – Nelegální. Desetidílné špionážní drama podle knižní předlohy bývalého zpravodajského důstojníka a autora úspěšných bestsellerů Vincenta V. Severskiho začíná 27. listopadu!

Konrád Wolski je šéfem elitního oddělení Q polských zpravodajských služeb. Při zatýkání běloruského pašeráka zbraní v Istanbulu se dozvídá o plánovaném teroristickém útoku ve Švédsku. Zbraně, které při něm mají být použity, údajně pocházejí z tajného sovětského zbrojního skladu v Bělorusku. Konrád okamžitě aktivuje Travise, polského spícího agenta v minské divizi KGB. Potřebuje od něj získat informace, které by plán teroristů zmařily. Celá věc se ale nenadále zkomplikuje. Travis je kompromitován, odhalí jej běloruský důstojník KGB. Na záchrannou misi do Minsku vyráží polská zpravodajka Sára. Ve Varšavě mezitím penzionovaný generál běloruské rozvědky vydírá polského premiéra. Špioni musejí stůj co stůj získat archivní materiály, které by mohly usvědčit hlavu polské vlády. Vražedný závod s časem začíná. 

Seriál Nelegální je vystavěn na několika současně vyprávěných příbězích. Špionážní zápletky se prolínají s osobními příběhy. Děj se odehrává ve čtyřech státech – v Polsku, Švédsku, Bělorusku a Turecku. Tyto země nebyly vybrány náhodou. První dvě usilují o mírumilovné soužití východní a západní kultury, druhé dvě jsou zase průsečíkem, kde se odlišné kultury střetávají a prolínají. Polsko je důležitou spojnicí mezi Evropskou unií a Běloruskem.

Kolik jsem ochoten obětovat pro úspěch? 
Konrad Wolski, polská zahraniční rozvědka, oddělení Q

Švédsko je zase exemplárním příkladem otevřeného přístupu k odlišným kulturám a vstřícné imigrační politiky. Seriál Nelegální se dotýká všech témat, která jsou pro Evropu stále aktuální: islámský extremismus, uprchlíci, politika strachu obratně vedená Ruskem a hrozba teroristických útoků, které mohou vést ke kolapsu Evropské unie.

Autorem knižní předlohy seriálu Nelegální je Vincent V. Severski. Tvůrce špionážních a detektivních bestse­llerů jakožto bývalý důstojník polských zahraničních zpravodajských služeb sám strávil třináct let na různých misích v zahraničí. Pracoval na Blízkém východě, v Africe i Evropě. Školil se v USA a Izraeli, hovoří plynně třemi jazyky a je známou osobností ve světě služeb zvláštního určení.

Seriál Nelegální uvádí Skylink 7 v českém znění. Konrádu Wolskimu propůjčil svůj hlas Ondřej G. Brzobohatý, v dalších rolích diváci uslyší Ivo Hrbáče, Danu Černou, Antonii Barešovou, Zdeňka Podhůrského či Martina Zahálku.

Premiéra nového špionážního seriálu z originální produkce Canal+ exkluzivně na Skylink 7 v pátek 27. listopadu ve 20.00!

Zajímavost

Vincent V. Severski, vlastním jménem Włodzimierz Sokołowski, získal řadu ocenění a řádů od prezidentů a premiérů Polska, ale i ředitelů spřátelených zpravodajských služeb. V roce 2007 obdržel americké státní vyznamenání Legion of Merit – Záslužnou legii z rukou prezidenta Baracka Obamy.

Nelegální

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Leszek Dawid, Jan P. Matuszyński

Scénář Eric Benzekri, Jean-Baptiste Delafon

Obsazení Grzegorz Damięcki, Sylwia Juszczak, Filip Pławiak, Andrzej Seweryn…

Délka 10 × 50 min.

pátek 27. 11.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC