Film / seriál

Moderní zpovědník z Uberu

Z deníku řidiče Uberu – australský komediální seriál

Že si objednáte taxi nebo Uber, to je dneska celkem běžná věc. Pracovat jako řidič Uberu zas tak běžné není, stejně jako situace, které taková profese s sebou přináší!

Jako řidič Uberu totiž zažijete spoustu věcí. Součástí vaší profese totiž není jen vozit lidi z bodu A do bodu B, ale také naslouchat jejich strastem a radostem, všedním, komickým i smutným historkám všeho druhu. Nemluvě o tom, že někteří pasažéři se nerozpakují podělit ani o mimořádně intimními a pikantní události z jejich života, které byste raději neslyšeli. Ale co naplat, řidiči Uberu se pro mnohé stali novodobými zpovědníky.

Totéž se přihodilo Benovi, hlavní postavě australského komediálního seriálu Z deníku řidiče Uberu. Ben si žije svůj bezstarostný život bez odpovědnosti a jako řidič Uberu je vlastně spokojený. K zákazníkům je milý a všem, kteří to potřebují docela rád a ze srdce pomáhá. A tak běží den za dnem a to až do chvíle, kdy se Ben dozví, že do jeho života přichází zodpovědnost z těch největších – otcovství. Problém spočívá v tom, že o jeho rodičovských a partnerských schopnostech nepochybuje pouze on sám, ale především jeho partnerka Beck.

Na začátku byl blog

Producentka Martha Coleman, která je za vznik šestidílného seriálu zodpovědná, prozrazuje, jak vlastně celý projekt začal. „Stála jsem v kanceláři a viděla skupiny kolegů, jak se smějí, skloněni nad obrazovkou počítače. Smáli se blogu Bena Philipse. Osmadvacetiletého řidiče Uberu, který přišel do Sydney a nejprve založil několik startupů, které nefungovaly. Dostal se tak do bludného kruhu, hledal sám sebe a nevěděl, jak z toho ven. Na radu kamaráda začal jezdit s Uberem. O tom, co zažil se svými zákazníky, začal psát blog, který měl záhy 150 tisíc sledujících. Nakonec si ho našlo renomované nakladatelství Harper Collins a Philipsovy zápisky vydali jako e-knihu. V tom okamžiku jsme s kolegy věděli, že tohle stojí za televizní ztvárnění a s Benem jsme se spojili,“ neskrývá nadšení Martha Coleman.

První byl nejlepší

Hlavní roli získal australský herec Sam Cotton. Byl prvním na konkurzu, do kterého se přihlásilo přes 130 zájemců. Režiséra Matta Moora a produkci zaujal na první dobrou, a i když vyzkoušeli i všechny ostatní zájemce, nakonec se vrátili k Samovi. A byla to dobrá volba. Jeho přítelkyni Beck si zahrála oceňovaná divadelní herečka Zahra Newman. „Viděl jsem ji před lety na divadle a měl jsem okamžitě jasno – to je ta správná protihráčka pro Sama,“ zhodnotil svůj výběr režisér Moore.

Seriál měl premiéru v roce 2019, vřelý ohlas a sympatie diváků si získal již po uvedení prvního dílu. O tom, že je získal oprávněně, se od 8. listopadu budou moci přesvědčit i diváci kanálu Skylink 7.

Z deníku řidiče Uberu

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Matthew Moore

Obsazení Sam Cotton, Zahra Newman, Ed Oxenbould, Emily Barclay, Ainslie Clouston, Harry Cook, Annabel Wolfe…

Délka 6 × 30 min.

úterý 8. 11.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC