Film / seriál

Láska a pomsta po mexicku

Nesmrtelná láska – mexická telenovela

Že je telenovela téměř hanlivé slovo? Její moderní, strhující verze v podobě mexického seriálu Nesmrtelná láska každého přesvědčí o opaku!

Kdo by si nevzpomněl na devadesátá léta, kdy televizním obrazovkám vládly jihoamerické hity jako Esmeralda, Manuela nebo Divoký anděl. Po úspěšné vlně ale jako by se po telenovelách slehla zem. Před pár lety se přihlásily znovu – a v nečekaně plné síle. Moderně natočené, s atraktivními příběhy lásky, zrady i pomsty. A nový trend skvěle dokládá i Nesmrtelná láska. Její úspěšnost a ohromná popularita vynikne obzvláště ve srovnání diváckého hodnocení s původními telenovelami. Zatímco třeba zmíněnou a nadprůměrně sledovanou Manuelu „ocenili“ diváci na tuzemském největším filmovém a televizním serveru ČSFD.cz mizivými 7 %, Esmeralda to dotáhla k 16 %, série Nesmrtelná láska z roku 2018 se líbí na 74 % a zařadila se tak mezi nejlépe hodnocené televizní projekty napříč žánry!

Přišla, aby mi připomněla, že štěstí není jen hloupý výmysl optimistů. Lucía Borgesová, miluji Tě, lásko!
León

Každá duše v jiném těle 

A není se čemu divit, příběh režiséra Alejandra Lozana, jehož snímek Prachy v trapu před lety uváděla i česká kina, se blýskl svižně natočeným příběhem několika propojených osudů. To hlavní se točí okolo Leóna Carvajala, jednoho z dvaceti nejbohatších lidí světa, který se v šedesáti, k nelibosti svých dětí, žení s krásnou, o třicet let mladší Lucíou. Na svatbě se však León stane obětí vraždy. 

Ve stejný okamžik zemřou ještě další dva lidé – na elektrickém křesle v texaské věznici je popraven námezdní vrah Chino Valdés, na jiném místě sjede z útesu profesor Beltrán Camacho. 

Tři muži, kteří sice zemřeli ve stejném okamžiku, ale jinak nemají nic společného. Do této chvíle. Možná to způsobila náhoda, možná něco mezi nebem a zemí, ale jejich duše navzájem reinkarnují. Všichni se vracejí ze světa mrtvých s novou podobou a touhou po zjištění, co se stalo, touhou po pomstě… 

Alexis Ayala 

Ač Mexičan, narodil se v roce 1965 v kalifornském San Franciscu. Už během studií na Centro de Educación Artística, v jeho dvaadvaceti letech, dostal první roli ve filmu, o dva roky později nastoupil kariéru hvězdy romantických seriálů. Od začátku devadesátých let jich natočil přes třicet, tu a tam si od nich odskočil k filmu. V roce 1999 přišli s hereckým kolegou a kamarádem Sergiem Mayerem s veleúspěšnou striptýzovou show Sólo para Mujeres, kterou oba muži nejen produkovali, ale také v ní účinkovali (Ayala do roku 2005).

Nesmrtelná láska (Amar a muerte) 

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Alejandro Lozano

Scénář Leonardo Padrón

Obsazení Angelique Boyer, Michel Brown, Alejandro Nones, Arturo Barba, Jessica Mas, Danae Reynaud, Macarena Achaga, Bárbara López, Luis Romano…

Délka 88 × 45 min.

pondělí 4. 7.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC