Film / seriál

Temné stíny minulosti

Kruk – polský kriminální seriál

Pokud jste fanouškem temných severských krimi, seriál Kruk vás přesvědčí, že lze jít ještě mnohem dál než jeho skandinávské vzory.

Oběti pedofilie bojují se svými traumaty většinou a a po zbytek života. Jen nemnoho z nich najde odvahu postavit se svým trýznitelům tváří v tvář. Patří mezi ně i Adam Kruk, policista, který bojuje se závislostí na opiátech a s přízraky své vlastní minulosti.

Produkce výjimečné kvality. Seriál, který budete sledovat se zatajeným dechem.
 
Teleshow.pl

Děj příběhu je zasazen do polsko-běloruského příhraničí, odlehlého kouta Evropy, který je prostoupený korupcí. Ve zdejším dětském domově, jehož chlapečtí svěřenci museli být k dispozici místní pánské honoraci, vyrostl i Adam. Po třiceti letech se sem, už jako špičkový kriminalista, vrací rozkrýt rozsáhlou pašeráckou síť. Záhy po svém příjezdu je pověřen dalším úkolem – najít uneseného vnuka místního potentáta. Netrvá dlouho a Kruk si uvědomí, že zmizení chlapce má spojitost s dávnými událostmi odehrávajícími se v dětském domově.

Velkolepé finále

Způsob, jakým tvůrci toto provokativní téma uchopili, strhne diváky od první do poslední minuty. Mimořádné herecké výkony, věrohodná kresba postav, skvělé akční scény i strhující tempo vyprávění vyústí ve velkolepé finále. V něm se Kruk bude muset rozhodnout, zda dá průchod pomstě, či spravedlnosti a zda je schopen odpustit sám sobě své dávné selhání. 

Zhubl kvůli seriálu

O fyzické i psychické náročnosti projektu svědčí fakt, že představitel hlavní role Michał Żurawski zhubl ještě při přípravě na natáčení více než 10 kilogramů. A jedna perlička závěrem – nelze si nevšimnout jeho nápadné podobnosti s Richardem Harringtonem, představitelem typově příbuzného detektiva Toma Mathiase z britského seriálu Temný Wales.

Hvězdná spolupráce

K práci na tomto seriálu se sešel hvězdný tým. Producent Piotr Dzięcioł má za sebou Oscarem vyznamenané drama Ida i desítkami cen ověnčený snímek Zimní válka. Režisér Maciej Pieprzyca je autorem jednoho z nejúspěšnějších polských filmů posledních let Život je úžasný. Nemluvě o scenáristovi Jakubovi Korolczukovi, podle jehož scénáře byl natočen americký mysteriózní horor Po životě s Liamem Neesonem v hlavní roli.

Kruk 

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Maciej Pieprzyca

Scénář Jakub Korolczuk

Obsazení Michał Żurawski, Cezary Łukaszewicz, Katarzyna Wajda, Andrzej Zaborski…

Délka 6 × 50 min.

pondělí 14. 6.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC