Film / seriál

Krimi z doby plné násilí

Policie Paříž 1900 – kriminální seriál

Tento seriál patří k těm nejsilnějším, jaké dosud televizní obrazovka nabídla.

Stanice Skylink 7 exkluzivně uvede nový historický krimi seriál Policie Paříž 1900, který měl světovou premiéru jen před pár měsíci. Navzdory představám Paříže přelomu 19. a 20. století jako veselého a dekadentního místa, nabízí tvůrci podstatně temnější obraz tehdejší společnosti. Příběh vychází ze skutečných historických událostí, postav a reálií.

Neuvěřitelný rozpočet

Autorem seriálu je Fabien Nury, tvůrce komiksové řady Kroniky Legie. Komiksové vidění světa lze vysledovat i v seriálu Policie Paříž 1900 – minimálně v důrazu na vizuální stránku jeho nové kriminálky. Na té se nešetřilo. I proto se rozpočet první řady seriálu vyšplhal v přepočtu na neuvěřitelných 416 milionů korun. Že šlo o dobrou investici dokazuje mimořádný ohlas, s jakým byl seriál přijat po celém světě, i to, že CANAL+ už pilně pracuje na druhé řadě.

Kde budete, až vás bude národ potřebovat? 
Na honu, pánové.

Odvrácená tvář „belle époque“

Děj začíná zostra – obskurní smrtí prezidenta republiky. Francií zmítá krize a hrozí státní převrat. K tomu je veřejnost pobouřena nálezem zohaveného těla, když Seina vyplaví kufr s rozřezanými ostatky mladé ženy. Vyšetřování se ujme mladý ambiciózní detektiv Antoine Jouin, který je rozhodnut odhalit pachatele za každou cenu. I proto, že v obdobném případě už jednou selhal. Vyšetřování bestiální vraždy nás zavede do všech pater společnosti, od šlechtických salonů přes zákulisí politických stran po chudinské vykřičené čtvrti.

Šokující historická fakta

Pečlivé studium dobových reálií se promítlo v seriálu do řady drobných, z dnešního pohledu šokujících scén. Záběry chudiny dožadující se u bran jatek kravské krve, salony společenské smetánky prosycené morfiem či zvrácené politické show vykreslují belle époque jako dobu, ve které se nežilo lehce. „Víte, ony ty staré dobré časy belle époque zdaleka nebyly jen krásné. Šlo sice o období velkého pokroku, ale zároveň o dobu temnou, brutální a barbarskou. V některých ohledech má blíž ke středověku, v jiných je nám naopak blízká,“ dodává Fabien Nury.

Francouzský seriál Policie Paříž 1900 uvede Skylink 7 v české premiéře od 3. září, každý pátek ve 20.15 se dvěma epizodami za sebou. Bude k dispozici také ve videotéce Skylink Live TV.

Fabien Nury

Autor, který má na svém kontě řadu úspěšných projektů. Nejeden jeho příběh byl už úspěšně zfilmován. Divácky nejúspěšnější je komedie Ztratili jsme Stalina, která rozčílila Vladimíra Putina tak, že její promítání v Rusku zakázal. 

Policie Paříž 1900

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Fabien Nury, Julien Despaux, Frédéric Balekdjian

Scénář Fabien Nury

Obsazení Jérémie Laheurte, Evelyne Brochu, Thibaut Evrard, Marc Barbé, Eugénie Derouand

V ČESKÉM ZNĚNÍ Andrea Elsnerová, Petr Neskusil, Pavel Šrom, Petr Pospíchal, Martina Kechnerová…

Délka 8 × 50 min.

pátek 3. 9.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC