Film / seriál

Knihovníci – rozhovor s Rebeccou Romijn: Nezůstávám sedět v koutě

Rebecca Romijn

Seriál Knihovníci jsou dobrodružnou týmovkou v čele s Rebeccou Romijn, připomínají mix mezi Indianou Jonesem a Vládcem času s pořádnou dávkou tajemství a záhad. Tvůrci ho dokonce přirovnali k legendárnímu seriálu Akta X.

Koho v Knihovnících hrajete? 

Plukovnici Eve Baird, která je členkou vojenské protiteroristické jednotky NATO. Patří k hlavním hrdinům seriálu a jako taková dostane pozvání do Knihovny. Nejdříve netuší proč, ale myslí si, že by to mohlo mít něco společného s nějakou přísně tajnou misí. Na čáry a kouzla nevěří, ale pak zjistí, že se v Knihovně nachází ukrytý prostor, kde se ukládají různé zajímavé artefakty, a dojde jí, že magie je skutečná. Rozhodne se přidat k místní bandě šílenců a stává se jejich ochránkyní. Jejím úkolem je zajistit, aby všichni ostatní zůstali v bezpečí. 

Podobáte se své hrdince?

Ano i ne. Tím myslím, že jsem matkou dvojčat a mám tři psy a dvě kočky, takže ano, doma se starám o celou zvláštní jednotku. Když pak ovšem dorazím do práce, většinou nechci mít všechno na starost. Jakmile se netočí, dávám si pohov. Volno je důležité a každá matka vám potvrdí, že práce po návratu domů nikdy nekončí. Alespoň chodíme do kina a snažíme se o víkendech odpočívat, jak to jde. 

Co Vás na Knihovnících zaujalo?

Zaprvé Noah (Wyle, který si dobrodruha Flynna Carsena zahrál už v několika televizních filmech, počínaje Honbou za Kopím osudu) a příležitost s ním pracovat. Pak Christian Kane, který hraje jednoho z dobrodruhů. Seznámili jsme se už během natáčení seriálu King & Maxwell a náš vztah od té doby nemůže nic změnit. Nakonec žánr: Knihovníci jsou akční dobrodružství, do jakého jsem se chtěla vrhnout po hlavě. 

Jaký je vztah mezi Vaší hrdinkou a Knihovníkem Flynnem Carsenem? 

Eve je ochránkyní ostatních Knihovníků, takže nezůstává sedět v koutě. S Noahem máme hodně společných akčních scén, a když to Eve a Flynn čekají nejméně, objeví se mezi nimi sexuální přitažlivost a napětí. Nejenže na to vůbec nejsou připravení, dokonce si to ani nechtějí připustit. Ovšem pořád se to vrací. 

Jsou Knihovníci akční hrdinové?

Jsou to spíše géniové. Jedině Flynn Carsen je podle mne kombinací všech různých geniálních intelektů, kterými se pyšní jeho budoucí nástupci. Flynn je všechno dohromady, ostatní nejsou žádní velcí hrdinové. Někteří by se možná dokázali ubránit, ale od toho tady mají mě.

Bavilo Vás točit akční scény a kaskadérské kousky?

Náramně. 

Obešlo se to bez zranění?

Zvláštní, že se ptáte. Zatím jsem se zranila jenom jednou. Nikomu jsem to navíc neřekla, protože se to stalo během natáčení scény, která měla vypadnout, ale já jsem ostatní přesvědčila, abychom ji stejně udělali. Odnesl to můj krk. V jedné epizodě mě zloduch v bitce sejme, táhne mě pryč a hlavou se přitom tluču o schody. Někdo přišel s nápadem na změnu. Místo schodů to mělo být jenom odtáhnutí dveřmi ven. Prosadila jsem si schody, a takhle to dopadlo.

Knihovníci

Film / seriál
Hodnocení FDB 65 %
Foto Universal

Režie Dean Devlin, Jonathan Frakes

Obsazení John Kim, Lindy Booth, Lesley-Ann Brandt, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn

Délka 45 min.

pondělí 5. 1.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC