Film / seriál

Deadpool vás sejme v první minutě

Deadpool

Pokud patříte k zarytým fanouškům komiksových hrdinů, pak není o čem mluvit, na tenhle film jste už nejspíš hodně dlouho a hodně napjatě čekali. Ovšem i kdybyste ke komiksům zas tak vřelý vztah neměli, na Deadpoola se podívejte. Něco takového se jen tak nevidí.

Drsný, nebezpečný a naprosto rozkošně neomalený Wade Wilson potkává okouzlující, svůdnou a úplně stejně neomalenou holku jménem Vanessa. Co myslíte, že se stane? Přeskočí jiskra? Spíš exploze. Po mnoha vášnivých dnech a nocích dvojice zjišťuje, že to je vlastně víc než jen postel. Je to láska. Na celý život.

Nadšení z vyhlídek na společnou růžovou budoucnost trvá asi tak půl minuty. Vzápětí sebou Wade sekne a vyšetřující lékařka brzy přináší ty nejhorší možné zprávy – rakovina, šance na přežití mizivé, v podstatě žádné. Situace vypadá jednoznačně. Pak se ovšem objeví muž, který Wadovi slíbí život. A nejen to…

Ďábelský obchod přináší ďábelské výsledky. Wade je naživu, získal velkou sílu a jednu nedocenitelnou nadpřirozenou schopnost, zůstává však znetvořený. A tak zatímco Vanessa pláče pro svého domněle mrtvého miláčka, Wade spřádá plány, jak získat zpět svou krásnou tvář i lásku svého života. Taky se bez prodlení pustí do práce – s každou další obětí blíž a blíž k cíli.

Už prvních patnáct minut filmu je tak výživných, že vážně přemýšlíte, co ještě může přijít. A přijde překvapení – po šílené honičce a ještě šílenější přestřelce najednou velká (a hooodně smyslná) romantika. A humor. Jedna trefná hláška střídá druhou. Deadpool je jako film sexy, drzý a roztomile vtipný a nabitý akcí od začátku do konce. Bavíte se od úvodních titulků, vskutku bravurně řešených, až do poslední vteřiny, a to doslova. Na něco jsme zapomněli? Jo – soundtrack je taky boží.

Pro režiséra Tima Millera je tohle první velká práce a odvedl ji na výbornou. A přestože bychom mohli u tohoto žánru být kupříkladu k hereckým výkonům shovívavější, vůbec to není třeba – jsou skvělé. Ryan Reynolds má obdivuhodný nadhled a jeho Deadpool okouzluje rozverností à la Jim Carrey, akorát tohle rozhodně není pro děti. Brazilskou krásku Morenu Baccarin, tady v roli Vanessy, jste mohli vidět před lety v seriálu Firefly. A zdá se, že nestárne. Nebudete tomu věřit, ale je jí už 37 let. Pochvalu by si ale zasloužilo víc herců, zmiňme ještě alespoň Eda Skreina v roli záporáka Ajaxe či z vedlejších rolí Karana Soniho jako poťouchlého indického taxikáře.

Děj není nijak složitý, k čemu taky. Je to prostě sto šest minut čisté zábavy a skvělých gagů. Na veřejnost pronikají první zprávy o pokračování, Deadpool 2 by měl být hotový snad nejpozději v roce 2018. To bude mít tvůrčí tým co dělat, aby tohle trumfnul…

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Deadpool

Film / seriál
Hodnocení FDB 81,9 %
Foto HBO

Režie Tim Miller

Scénář Rhett Reese, Paul Wernick

Obsazení Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, Gina Carano, Brianna Hildebrand, T. J. Miller, Jed Rees

Délka 106 min.

neděle 29. 1.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC