Film / seriál

5× obrovská nálož optimismu

5× obrovská nálož optimismu

Snímky s označením feel-good jsou optimistické a pozitivně laděné, jejich hlavním cílem je zlepšit náladu a eliminovat splín. My vám přinášíme pět filmů tohoto žánru, které vás zaručeně pohladí na duši.

Lásky čas

Novozélandský režisér Richard Curtis natočil deset let po dnes již kultovní Lásce nebeské další romantickou komedii, tentokrát s okouzlující Rachel McAdams a sympatickým Domhnallem Gleesonem. Tim je obyčejný jednadvacetiletý Brit, který žije společně se svou starostlivou matkou, potrhlou sestrou a laskavým otcem (Bill Nighy). A právě ten mu prozradí rodinné tajemství – všichni mužští členové rodu mohou cestovat v čase, ale ne kam si zamanou, pouze do minulosti, k událostem, které už sami prožili. Stačí se jen ukrýt v tmavém koutě, zavřít oči, sevřít pěsti a myslet na to, kde chcete být. Tim kouzelné dovednosti ihned využije a díky ní se seznámí s krásnou Mary a dají se dohromady. Jejich vztah je dokonalý, protože Tim každou chybičku ihned napraví pomocí cesty do minulosti. Život se ale nenechá obelhávat donekonečna, Tim s každým návratem do přítomnosti totiž přijde o všechno, co do té doby prožil.

Maggie má plán

Třicetiletá Maggie (Greta Gerwig) žije v New Yorku a touží po dítěti, zatím ale marně čeká na toho pravého. Proto si naplánuje, jak mateřskou touhu vyřešit po svém – poprosí svou bývalou studentskou známost (Travis Fimmel), aby jí k otěhotnění pomohl. Její plány jí ale zkomplikuje nečekaně nalezená láska – Maggie se totiž zamiluje do profesora antropologie Johna (Ethan Hawke), kterému se rozpadá manželství s egocentrickou a tak trochu šílenou profesorkou Georgettou (Julianne Moore). Maggie rozjede svůj další plán a to vysvobodit Johna z nešťastného manželství, což se jí sice povede, o několik let později, když už je za něj provdaná, ale zjistí, že city uvadly. A tak vymyslí další plán – smířit Johna s jeho bývalou manželkou. Režie filmu i přípravy scénáře se ujala Rebecca Miller, dcera slavného autora divadelních her Arthura Millera.

SLEDUJTE NA HBO HD    |   13. KVĚTNA

Jonesovi

Rodinka Jonesových se přestěhuje do krásného domu v luxusní čtvrti na předměstí. Všichni čtyři členové jsou zdánlivě dokonalí, rodiče Steve (David Duchovny) a Kate (Demi Moore) neskrývají svou zamilovanost, jejich děti Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth) jsou inteligentní, atraktivní a ve škole oblíbení. Všichni jejich sousedé je obdivují, jsou jimi nadšení a chtějí být jako oni. Jonesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky než kterákoli rodina v sousedství. Problémem ovšem je, že si na rodinu pouze hrají, ve skutečnosti jsou zaměstnanci marketingové organizace. Snímek natočil německý režisér Derrick Borte jako svou prvotinu, Amber Heard a David Duchovny se spolu před kamerou už předtím potkali, a to v seriálu Californication.

SLEDUJTE NA FILM+    |   8. KVĚTNA

Walter Mitty a jeho tajný život

Pětistránková povídka spisovatele Jamese Thurbera se stala námětem dobrodružné komedie s prvky fantasy. Režie se ujal americký herec Ben Stiller (Fotr je lotr, Zoolander) a rovnou si i střihnul hlavní roli Waltera, nesmělého snílka a fotoeditora časopisu Life, jehož život je tak trochu jednotvárný, a proto co nejčastěji utíká do svého vysněného světa, v němž bojuje s padouchy, zachraňuje zvířata a flirtuje s kolegyní Cheryl (Kristen Wiig). I v reálném životě ale musí zabojovat, a to ve chvíli, kdy mu od protivného šéfa (Adam Scott) hrozí vyhazov, před kterým ho zachrání jen negativ fotografie, která má být na titulce dalšího čísla časopisu. Negativ má ovšem u sebe slavný fotograf Sean O‘Connell (Sean Penn), který v honbě za kvalitními snímky cestuje po celém světě, a tak se Walter vydává na dobrodružnou cestu v jeho stopách.

Stážista

Robert De Niro a Anne Hathaway v hlavních rolích komedie o odchodu do penze. Hlavním hrdinou je sedmdesátiletý vdovec Ben Whittaker, ze kterého se právě stal důchodce a najednou má pro sebe spoustu času, jenže se docela nudí. Když se mu potom naskytne příležitost získat pozici vedoucího stážisty módního webu, který vede jeho zakladatelka, mladá a neúnavná workoholička Jules Ostin, neváhá chytit příležitost za pačesy. Ben si všechny kolegy získává svou bezprostředností a stává se miláčkem kolektivu, jeho nasazení neunikne ani jeho šéfové, pro kterou se moudrý stážista s mnohaletými zkušenostmi stává cenným společníkem. Režie se ujala Nancy Meyers, jež stojí za komediemi Po čem ženy touží s Melem Gibsonem či Lepší pozdě nežli později s Jackem Nicholsonem.

SLEDUJTE NA HBO HD    |   20. KVĚTNA

Film / seriál
Foto HBO

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC