Dokument

Velká migrace

Velká migrace
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na skylink Live TV Sledovat

V Africe se každoročně odehrává jeden ze „sedmi přírodních divů světa“ – velká migrace. A vy můžete být u toho.

Úrodné pláně v Serengeti jsou v období dešťů doslova rájem pro všechna zvířata, jenže s blížícím se létem potravy ubývá, a tak nemají jinou možnost, než se vydat na náročnou cestu do Keni. Od konce dubna do počátku června (záleží na počasí, zvířata se neřídí kalendářem) se doslova otřásá země pod duněním kopyt více než dvou milionů pakoňů, zeber a gazel. Na dlouhou cestu se vydávají i s mláďaty, pro která je to často první a také poslední „výlet“. Stáda pronásledují nejrůznější dravci a šelmy, pro něž je tohle stěhování poslední příležitostí do sytosti se najíst před suchým létem.

V čtyřdílném dokumentárním cyklu můžete sledovat nejen strastiplnou cestu kopytníků přes řeku Mara plnou krokodýlů, ale díky průvodci Benovi se seznámíte i s africkými obyvateli, které migrace ovlivňuje také. Během téměř 12 měsíců dlouhé cesty se Ben seznámí s aháněči dobytka, loveckými kmeny Masajů a Hadzů i místními farmáři, kterým neničí úrodu žádní krtci, ale sloni. A narazí i na ozbrojené správce parků bojující s pytláky. Tato neuvěřitelná každoroční cesta rozhodně stojí za vidění.

Velká migrace

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD středa 4. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC