Dokument

V božských stopách

Morgan Freeman v Egyptě

Na světě existuje nespočet bohů a náboženství. My se vydáme po stopách těch nejrozšířenějších ‒ křesťanství, islámu, hinduismu, buddhismu a judaismu. Na této zajímavé cestě nás navíc bude provázet doslova božský průvodce Morgan Freeman.

"Vždycky jsem byl Bohem fascinován. Proč lidé po celém světě uctívají Boha, nebo Bohy tak rozdílně? Vydal jsem se proto na cestu, abych pochopil, jak nám Bůh pomáhá zodpovědět ty nejzásadnější otázky a určuje naše místo ve vesmíru. Toto je má životní cesta, na které se snad dozvím odpovědi na stěžejní otázky. Víra nás totiž spojuje všechny v jednom velkém příběhu, příběhu Boha.“

To jsou slova Morgana Freemana, který si jen tak mimochodem Boha sám zahrál ve filmu Božský Bruce (2003). Tento nesmírně charismatický herec vás vezme na cestu kolem světa, aby se pokusil přijít na kloub otázkám, které si lidé kladou od pradávna: Odkud jsme přišli? Co se stane, když zemřeme? Proč existuje zlo? A dnes také: Jak věda mění víru? Společně s Morganem se tak ocitnete na posvátných místech snad všech velkých civilizací – uprostřed divočiny v tajemných indických chrámech, v Izraeli u Zdi nářků, ve Vatikánu, v anglickém Stonehenge, před egyptskými pyramidami, v Mexiku, v Guatemale a na mnohých dalších místech.

Morgan vyzpovídá jednotlivé náboženské představitele, bude se účastnit obrovských bohoslužeb na stadiónu a také si na vlastní kůži vyzkouší, co vše mu dokáže o lidském mozku a mysli říct moderní věda. Čekají vás zajímavé rozhovory, nádherné lokace a hlavně plno známých i neznámých informací, o kterých budete neustále přemýšlet. Tento úžasný dokumentární seriál nemohl mít lepšího průvodce. Morgan Freeman se ukazuje jako velmi zvídavý, ale i pokorný člověk, který rozhodně nelže, když říká, že Bůh ho fascinoval vždy. S ním na cestách vás bude fascinovat také.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Příběh Boha s Morganem Freemanem

Dokument
Foto Nat Geo Channel
neděle 3. 4.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC