Dokument

Představení stanice TLC

Představení stanice TLC

Původně zkratka pro The Learning Channel (vzdělávací kanál), dnes ikona volnočasové televizní zábavy pro celou rodinu.

Kanál TLC byl založen roku 1972 jako informativní a edukační stanice, která byla zaměřená na poskytování vzdělání široké veřejnosti skrz televizi. Původně byla distribuována do všech přijímačů zdarma skrze satelit NASA.

V průběhu osmdesátých a devadesátých let se stanice zaměřovala především na dokumenty o přírodě, vědě, historii, aktuálních událostech, medicíně, nových technologiích nebo třeba o vaření. Na konci devadesátých let se však začaly objevovat i více lifestylové pořady, jako jsou různé reality show nebo pořady o interiérech bytů, které měly za cíl zaujmout novou skupinu diváků. 

Dnes je kanál TLC zaměřen zejména na pořady o životním stylu. Pravidelně přináší pozoruhodné příběhy z reálného života, které jsou plné emocí, humoru, naděje a lidskosti, a to v různých variacích žánrových pořadů o životech slavných i neznámých párů, svatbách, jídle, rodině a vztazích. Zároveň ale nechybí ani populárně naučné, sportovní nebo i dětské programy. 

A my si tak dnes můžeme vychutnávat pořady, ze kterých si vybere skutečně každý. V další řadě Krále dortů budeme například svědky toho, jak si Buddy a jeho tým poradí s výzvami, před které je pravidelně staví jejich zákazníci – co říkáte na takový pirátský dort? Charlie v sérii Léčitel zas dodá novou naději rodině, jejíž život již dlouho ovlivňuje artróza a psoriáza. To a mnoho dalšího na vás čeká na stanici TLC!

Představení stanice TLC

Dokument
Foto TLC
středa 8. 8.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC