Dokument

Představení stanice Animal Planet

Představení stanice Animal Planet

Stanice Animal Planet patří do portfolia Discovery Communications a je domovem všech zvířat žijících v divočině i mezi lidmi.

Programové schéma stanice Animal Planet je typické tím, že nabízí široké spektrum pořadů s cílem uspokojit nejen chovatele domácích mazlíčků, ale i ty, kteří se zajímají o nebezpečné exotické predátory.

Stanice se sice v prvních letech svého fungování věnovala spíše rodinně zaměřeným dokumentům, nicméně netrvalo dlouho a na řadu přišla i divočina v pravém slova smyslu. Právě v té době se se stanicí spojili její výrazní protagonisté, například odborník na mořské predátory Jeremy Wade (znáte z kultovní série Říční monstra) nebo světoznámý zoolog Steve Irwin. Toho navíc v loňském roce následoval na televizní obrazovky i zbytek rodiny v sérii No nazdar! Irwinovi zasahují.

Velmi populární jsou také pořady o veterinářích (Hrdinové z The Dodo), kteří se ze všech sil snaží zachraňovat zvířata v nesnázích. Na své si přijdou samozřejmě i milovníci tradičnějších dokumentaristických formátů, kteří se mohou těšit třeba na série Příběhy velkých koček nebo Na Aljašku.

Stanice Animal Planet je také významným hráčem v oblasti ochrany světové fauny a flory. Prostřednictvím vlastní iniciativy R.O.A.R. udržuje čilé vztahy s většinou světových institucí, které se touto agendou zabývají. Stanice Animal Planet se divákům poprvé představila 1. října 1996 a od té doby ji sleduje pravidelně téměř 100 milionů domácností po celém světě.

Představení stanice Animal Planet

Dokument
Foto Animal Planet
středa 29. 5.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC