Dokument

Osobnosti minulého století

Osobnosti minulého století

Dějiny lidstva jsou složeny z neustálých změn, revolucí i válek. Hledali bychom však velmi těžko století, v němž se svět několikrát obrátil doslova naruby.

Století, během něhož se měnily hranice, zanikaly a vznikaly nové státy a celé národy téměř přestaly existovat. Tohle vše se vměstnalo jen do 20. století. Existují nejrůznější žebříčky osobností – od těch nejinteligentnějších přes nejkrásnější až po největší padouchy. Ale jací lidé nejvíce ovlivnili naše současné životy a podobu dnešního světa? Právě 
ty se vám chystá představit dokumentární seriál, který se pokusí přiblížit 101 z nich.

Seznam je to pořádný, takže můžete očekávat osobnosti různorodého zaměření – politiky, umělce, vědce, lékaře, vojevůdce a mnoho dalších. Věděli jste kupříkladu, že k nejobdivovanějším osobnostem patří Matka Tereza? Nebo další bojovník za mír Martin Luther King, pro Afroameričany ve Spojených státech asi nejdůležitější osobnost vůbec. Na různých místech žebříčků popularity i významnosti se lze setkat také s manželským párem, Johnem F. Kennedym a Jacqueline Kennedy Onassis. A poznáte i mnoho dalších. Dozvíte se nejen to, čím byli a jsou tito lidé významní, ale také pár perliček z jejich života. 20. století je stále nevyčerpatelnou a barvitou epochou, která poutá naši pozornost znovu a znovu.

101 lidí, kteří utvářeli 20. století

Dokument
Foto Viasat History
pondělí 1. 5.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC