Dokument

Osmdesátky

Osmdesátky – dokumentární cyklus

Osmdesátá léta minulého století představovala pro Ameriku poměrně zásadní období.

V čem a proč? To vám prozradí dokument Osmdesátky, který vzešel od producentských es Toma Hankse, Garyho Goetzmana a Marka Herzoga a přináší nový pohled na toto desetiletí ve Spojených státech. 

Během této dekády se nebývalým fenoménem stala televize. Seriály, které se později vysílaly s velkým úspěchem i u nás, jako Dallas či Dynastie, naprosto obrátily vzhůru nohama život hlavním protagonistům a diváky doslova připoutaly k televizním obrazovkám. Pro mladší generaci byla zase kultem čistě hudební stanice MTV. Bylo to zkrátka desetiletí, které dovedlo televizní zábavu a konzum k dokonalosti. 

Ale nejen televizí byl tenkrát člověk živ. Společností stále hýbala studená válka, velkým tématem i problémem se stalo onemocnění AIDS. Kromě těchto stinných stránek doby samozřejmě osmdesátá léta přinesla i pozitiva. Bylo to období, kdy například došlo k nebývalému rozmachu na Wall Street. A s osmdesátkami zůstanou nejspíš už navždy spojeny i jména jako Steve Jobs nebo Ronald Reagan, v Evropě pak princezna Diana. Byla to doba trvalých, vycpávek, flitrů, rodinných televizních ság i politických skandálů. A to vše vám připomene bez nadsázky a příkras vynikající dokumentární cyklus. 

Osmdesátky

Dokument
Foto Skylink 7
čtvrtek 4. 3.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC