Dokument

Na hranicích Latinské Ameriky

Na hranicích Latinské Ameriky

Hranice – slovo, které v sobě nese mnoho významů, ovšem ten nejsilnější je asi – předěl. Naznačuje nám, že „za hranicí“ bude jiný svět.

Tak nějak to funguje i v případě Ameriky, kontinentu, který je rozdělen na dvě poloviny. Nás bude tentokrát zajímat ta Jižní. Kromě úchvatné přírody a rozmanitých kultur je tento kontinent symbolem nebezpečí. Snaha některých lidí, ať už zcela obyčejných toužících pouze po finančním přilepšení, či protřelých zločinců, propašovat do jiné země nejrůznější omamné látky, je „obdivuhodná“. Skutečně obdivuhodní jsou ale celníci, kteří hranice stráží. Věděli jste, že po sečtení všech hranic mezi státy Jižní Ameriky se dostanete k číslu 35 tisíc kilometrů? Uhlídat takový „lán cesty“ není nic jednoduchého.

V poměrně akčním dokumentárním seriálu vás seznámíme s neohroženými strážci hranic, kteří často nasazují vlastní životy, aby zabránili pašování drog, či jiného nelegálního zboží. Společně s nimi se setkáte se ženami pašujícími marihuanu všemožnými způsoby. Uvidíte, jak vypadá zásah proti drogovému kartelu. Pašeráci jsou čiperní také na moři, zvláště mezi Kolumbií a Panamou na lodích nebývají jen ryby. A „veselo“ bývá i na železnici. Jižní Amerika je zkrátka divoká ve všech směrech a nejdivočejší je to asi na všech jejích hranicích.

Na hranicích Latinské Ameriky

Dokument
Foto National Geographic
pondělí 15. 10.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC