Dokument

Do ringu!

Do ringu!

Zvířata nejsou jen mírumilovná a roztomilá stvoření, na která se občas zajdeme podívat do ZOO, když chceme vidět trochu exotiky, nebo která si pořídíme domů a dovolíme jim klidně spát i v posteli. I ti nejroztomilejší chlupáči se dokážou pořádně naštvat a se svým protivníkem si drsně vyřídit účty.

Jak už je zvykem, seriály z produkce National Geographic Channel jsou vždy zajímavé a vizuálně neuvěřitelně přitažlivé. Díky nim můžeme objevovat končiny, kam lidská noha snad ještě nešlápla, můžeme navštívit i ty nejodlehlejší vesnice, vystoupat na ty nejvyšší vrcholky hor a sledovat zvířata v těch nejbizarnějších situacích.

Také další řada oblíbeného dokumentárního seriálu Zvířecí klub rváčů opět nabídne neuvěřitelné záběry soubojů, při kterých vám bude tuhnout krev v žilách. Uvidíte, jak to vypadá, když se do sebe pustí zvířecí titáni – lvi nejsou jen majestátní králové zvířat a výborní lovci, ale také hrdí bojovníci. Když na to přijde, neváhají svého protivníka i zabít. Stejně tak sloni si umí dupnout, a že se pořádně otřese země při jejich obřích rozměrech. Pokud někde uvidíte žirafy s propletenými krky, tak věřte, že nejde o láskyplné objetí, ale o lítý boj. Na drsné bojovníky však můžeme narazit i v našich zeměpisných šířkách. Poštěstí se to jen málokomu, ale vidět takový vlčí souboj také není nic pro slabší povahy. Nebo jeleni, ti když se do sebe pustí hlava nehlava, tak lítají „třísky“.

Mohli bychom v podobném výčtu pokračovat ještě dlouho, protože konflikty jsou jednoduše vlastní všem tvorům na naší planetě. Odborníci na Nat Geo Wild HD se však pokouší vysvětlit, proč k takovým soubojům vlastně dochází. Čím jsou u jednotlivých druhů motivovány a proč nezřídka končí smrtí jednoho z bojovníků. Zvířecí klub rváčů vám poodhalí opravdu drsnou tvář přírody.

Zvířecí klub rváčů

Dokument
Foto Nat Geo Wild

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC