Sport

Lednové sportovní tipy na Nova Sport

Rugby

Florbalová liga, anglický FA Cup či ragbyová soutěž Capital One Cup v lednu na NOVA Sport.

I v novém roce se diváci prémiových sportovních stanic NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2 mohou těšit na atraktivní program. Hned druhého ledna budeme znát vítěze nejprestižnějšího šipkového turnaje roku. Mistrovství světa, které se hraje od poloviny prosince, vyvrcholí na začátku ledna a pondělní finále bude hřebem uplynulé sezóny. Podaří se Garymu Andresonovi završit nevídaný zlatý hattrick a usedne na pomyslný trůn světového šampiona již potřetí v řadě, nebo se titul vrátí k fenoménu posledních sezón Michaelu van Gerwenovi? To je otázka, na kterou budeme znát odpověď už první lednový pondělek. Přímý přenos finále bude k vidění na NOVA Sport 2.

Florbal

Novinkou na obrazovkách NOVA Sport jsou přímé přenosy nejlepší florbalové ligy světa. Švédsko je považováno za kolébku florbalu i z toho důvodu se v zemi tří korunek hraje nejlepší světový florbal. Probíhající Svenska Superligan nenabízí jen elitu z celého světa, ale i slušnou řádku českých hráčů, kteří si vybojovali místo v této prestižní soutěži.

Fotbal

Jako celý rok i v lednu je pro všechny fanoušky fotbalu připraven bohatý program. Od 6. do 8. ledna poběží nejzajímavější část nejstarší ligové soutěže světa. Anglický FA Cup totiž odstartuje třetí kolo, které každoročně nabízí ty nejpřekvapivější zápasy. Do hry totiž vstupují týmy z Premier League, které se utkají s papírově mnohem slabšími celky. Každoročně jsou tak k vidění překvapivé zápasy, kdy elitní týmy tápou v zápasech s outsidery. Kromě FA Cupu bude k vidění také druhý anglický ligový pohár. Od 10. do 11. ledna se odehraje první semifinále EFL Cupu. K vidění budou zápasy Manchesteru United s Hullem City a Southamptonu s Liverpoolem, kde jsou sice jednoznačně daní favorité zápasu, ale předem není rozhodně nic jisté.

Hokej

Stejně jako během celé sezóny i v lednu nabídnou oba sportovní kanály až 15 přenosů týdně z nejlepší hokejové ligy NHL. Kromě běžných zápasů, ve kterých budou k vidění ty největší zámořské hvězdy i čeští hráči, je leden speciální. První lednové pondělí se totiž sehraje dnes již tradiční NHL Winter Classic, utkání, které proti sobě tentokrát svede St. Louis Blues a Chicago Blackhawks. Znovu tak týmy nebudou bojovat pouze se soupeřem, ale i s rozmary počasí.

Košíková

Stejně jako NHL dále pokračuje ve své sezóně i NBA. Letošní sezóna je pro českého diváka zvláštní díky účasti Tomáše Satoranského, který jako čtvrtý Čech v historii bojuje o minuty v nejprestižnější basketbalové lize světa. V dresu Washingtonu Wizards zatím sbírá cenné zkušenosti a rozhodně zatím není pouze do počtu.

Ragby a zápasy

I na začátku nového roku nabídnou sportovní kanály NOVA Sport 1 a 2 přenosy z prestižních evropských ragbyových soutěží, jako jsou Capital One Cup, Challenge Cup, Guinness Pro nebo Aviva Premiership Rugby, ale také galavečery zápasů ve smíšených bojových uměních UFC. Stejně jako během celého roku bude i v lednu rozhodně na co koukat!
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Sportovní leden na Nova Sport

Sport
Foto Nova Sport
neděle 1. 1.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC