Sport

Hokej: Kouzlo vánoční NHL

NHL

K jedné z neodmyslitelných tradic ve vánočním čase patří sledování hokeje. A žádné zápasy nejsou poutavější, než ty, které se hrají v rámci kanadskoamerické NHL.

Za okny chumelí, v domě je příjemně teplo a po večerech, navlečeni do teplých svetrů a s horkým čajem v rukou, chybí jen jediná maličkost k dokonalosti – hokej. Ve Spojených státech tradičně roste sledovanost hokejové NHL v období Vánoc. To, že populární sport v prosinci táhne více, dokumentují fakta o počtu prodaných vánočních svetrů s logy týmů NHL, které se v zámoří vyprodají rychlostí blesku. 
 
V období Vánoc na fanoušky toho nejlepšího hokeje čeká celkem devět vysílaných zápasů, a to na stanici Nova Sport. Hokejové Vánoce na Nova Sport odstartují třiadvacátého prosince časně ráno, kdy se střetne Anaheim se San Jose. Vše pak vyvrcholí na Nový rok již tradičním utkáním pod širým nebem, zvaným Winter Classic, ve kterém se střetne Chicago Blackhawks s Washinghtonem Capitals.  
 
Vánoční atmosféra je tradičně cítit i z hlediště poměrně běžně vyprodaných kanadskoamerických arén. Fanoušci v santovských čepicích, výše zmíněných klubových svetrech, nebo třeba i nastrojeni jako vánoční stromek jsou k vidění téměř v každé řadě.  Nejkouzelnější vánoční atmosféra bývá v New Yorku. Celé město je ozdobeno tradičními symboly oblíbeného svátku, a tak ani Madison Square Garden nezůstává s několika mohutnými vánočními stromky pozadu. 
 

Minnesota Wild vs. Philadelphia Flyers 

NHL každoročně nabízí evropským fanouškům možnost strávit poslední noc před Štědrým dnem sledováním napínavého hokejového utkání. Ani letos tedy nechybí přenos v noci na čtyřiadvacátého prosince. Tentokrát se utká Minnesota s Philadelphií, a tak si čeští fanoušci přijdou na své. V dresu letců se nám totiž představí Jakub Voráček, který spolu s pittsburským Sidneym Crosbym vévodí tabulce kanadského bodování. 
 
Minnesota bude chtít urvat cenné body proti soupeři, kterému se letos příliš nedaří – lákadlo je tím pádem jasné. Z posledního zápasu před vánočními svátky se stává každoroční rituál mnoha Evropanů, kteří si po probdělé noci s NHL krátí čekání na štědrovečerní večeři spánkem. Přidejte se k nim a sledujte, jak zápas dopadne!  
 

New York Rangers vs. New Jersey Devils 

Peprný souboj dvou odvěkých divizních rivalů se chystá hned po svátcích, sedmadvacátého prosince. Těšit se můžeme na čtveřici českých hráčů v dresu ďáblů – Eliáše, Jágra, Havláta a Židlického, kteří narazí na manhattanské Blueshirts. Loňský finalista chce zopakovat úspěšnou sezonu, v dresu jezdců se daří kanonýrovi Ricku Nashovi, který s patnácti přesnými zásahy drží druhé místo v tabulce střelců. 
 

Washinghton Capitals vs. Chicago Blackhawks 

Slavné a velkolepé utkání pod širým nebem, nesoucí název NHL Winter Classic, se letos odehraje v Nationals Parku, stadionu baseballového klubu Washinghton Nationals v hlavním městě Spojených států. Obě mužstva již v minulosti měla tu čest se tohoto slavnostního utkání účastnit. Chicago v roce 2009 podlehlo Detroitu poměrem 4:6, Washnighton si o dva roky později vyšlápnul na Pittsburgh – 3:1. Jak Capitals, tak Blackhawks již představili speciální dresy pro Winter Classic, které patří za mořem k jedné z nejsledovanějších událostí roku. 

NHL

Sport
Foto Profimedia.cz
pondělí 22. 12.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC