Rozhovor

Šťastný výherce soutěže: Ivo Randýsek si Paříž vychutnal naplno

Ivo Randýsek s manželkou před Louvrem

V březnu a dubnu mohli zákazníci Skylinku vyhrát zájezd do Paříže. Soutěž probíhala ve spolupráci s dokumentární stanicí Travel Channel HD a seriálem Labužnické vlaky Jonathana Phanga. O výhru se ucházelo bezmála 2000 soutěžících. Celkovým výhercem zájezdu se stal pan Ivo Randýsek z malé obce Královské Poříčí nedaleko Sokolova. A vy si přečtěte, jak celý víkendový pobyt proběhl…

Jak jste se vlastně o soutěži dozvěděl?

O soutěži jsem se dozvěděl na internetu, když jsem si na stránkách satelitní televize Skylink prohlížel, co je nového. Zaujala mě soutěž o zájezd do Paříže pro dvě osoby. Otázky nebyly těžké, protože seriál Labužnické vlaky Jonathana Phanga na dokumentární stanici Travel Channel HD mám rád. Nejdřív mě sice odrazovalo to, že je zájezd letecký a já nemám z létání zrovna dobrý pocit, ale pak jsem si uvědomil, že moje přítelkyně Marta má v červnu narozeniny, a že by to byl docela hezký dárek. Je zvláštní, že jsem v tu chvíli nepřemýšlel ani tak o tom, že je to soutěž, ale spíš jsem řešil, jestli tam chci jet nebo ne.

Už jste někdy něco vyhrál, nebo to byla Vaše první výhra tohoto typu? 

Ne, nevyhrál. Taková výhra mě potkala poprvé v životě. Asi taky proto, že jsem se takových soutěží nikdy neúčastnil. Nevěřil jsem tomu, že bych mohl vyhrát, ale moc jsem si v tu chvíli přál, aby to byla pravda. Protože mě hned napadlo, že budu mít pro svou přítelkyni skvělou zprávu.

Byli jste v Paříži poprvé?

Přítelkyně Paříž navštívila poprvé. Já tam byl hned někdy po roce 1989, když se otevřely hranice na Západ. Byl to typický zájezd té doby, kdy nás posadili do autobusu a vlastně jsme z něj následující čtyři dny ani pořádně nevylezli, ale byli jsme v Paříži. Na konci letošního května jsem si Paříž opravdu užil. Výlet lodí po Seině, večeře v restauraci 58 Tour Eiffel na Eiffelově věži, návštěva představení Feerie v kabaretu Moulin Rouge, perfektní ubytování včetně snídaně v luxusním hotelu Sofitel Arch De Triomph nedaleko Vítězného oblouku, to vše bylo součástí výhry! Přestože jsme v Paříži byli jen od pátečního rána do nedělního podvečera, navštívili jsme Sacré-Coeur na Montmartru, muzeum Louvre, bulvár Champs-Elysées jsme prošli od Vítězného oblouku až k Louvre a zase zpět, užili si páteční večerní procházku po nábřeží Seiny, která nám ukázala, jak Pařížané tráví své večery na pikniku s přáteli a sklenkou vína. Přesto si myslíme, že jsme určitě nestihli projít vše, co tato francouzská metropole nabízí. Paříž je totiž opravdu velká a krásná! Aspoň máme důvod se tam vracet… Asi se budu muset podívat na stránky Skylink, jestli se opět nepořádá nějaká soutěž o zájezd do Paříže či jiného města, třeba Londýn by také nebyl marný…

Prozradíte nám, zdali sledujete stanici Travel Channel HD a popřípadě, jaký pořad máte oblíbený? 

Stanici Travel Channel HD sleduji často, v poslední době mě například baví pořad Tohle je Brazílie. Cestování u televize je zábavné a snadné. Ovšem to, co člověk zažije na vlastní kůži, ať už je to návštěva Paříže nebo sjíždění českých řek v kánoi, to nic nahradí.

Jak dlouho využíváte služeb satelitní televize Skylink a máte oblíbený nějaký oblíbený programový balíček?

Satelit jsem dostal k narozeninám před třemi lety a od té doby využívám služeb satelitní televize Skylink. Teď mám předplacený balíček Kombi.
Rozhovor
Foto Ivo Randýsek

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC