Rozhovor s herečkou Michaelou Pecháčkovou

Slonovi jsem dělala pedikůru!

Rozhovor s herečkou Michaelou Pecháčkovou

Je mladá, krásná, plná energie a v devatenácti letech se může pochlubit zářivou televizní kariérou. Michaela Pecháčková patří mezi opory oblíbeného seriálu ZOO na Primě, a i když je pro ni kombinace se školou někdy náročná, náramně si to užívá.

Pamatujete si svůj první den před kamerou?

Určitě by to měla být chvíle, na kterou herečka nikdy nezapomene, ale tenkrát mi byl jeden a půl roku, když jsem se objevila ve filmu Vratné lahve pánů Svěráků. Točilo se to u nás v ulici. Hledal se komparz, tak mě mamka přihlásila a vyšlo to. Procházela jsem se po ulici a „hrála“ v tom kultovním filmu. No, v titulcích napsaná určitě nejsem.

Pak přišel Váš první seriál, Přešlapy. To Vám bylo pět. Jak na svou roli vzpomínáte? Ocitla jste se po boku hereckých hvězd Davida Novotného, Zuzany Norisové, Filipa Blažka…

Struhující podívaná. Stála jsem a jen pozorovala, co se děje, jak ten svět filmu funguje. Byla jsem jako Alenka v říši divů nebo jako když pustíte malé dítě do toho největšího hračkářství a řeknete mu, že si může vzít jakoukoliv hračku, kterou chce. Všichni byli moc milí, nikdo nekřičel, moc mě to bavilo. Pořád lepší než být ve školce, kde se nic neděje. A že jsem byla po boku takových hvězd? To si v takovém věku vůbec neuvědomíte.

A teď skočíme do Vašich deseti, a do pohádky Tři bratři. Byl ten pětiletý rozdíl znát?

Ano, byl to rozdíl především v tom, že už jsem věděla, jak natáčení funguje, co se děje za kamerou, že musíte čekat, než se všechno na place připraví. A samozřejmě, i těch pět let bylo znát. Byla jsem rozumnější. (směje se)

Chodila jsem na dramaťák, tančila akrobatický rock and roll, což je pro herectví taky dobrá průprava…

Asi to vzhledem k těmto zkušenostem nebyla složitá volba, že půjdete studovat herectví?

Pro mě to byla jasná volba už na základní škole. Chodila jsem na dramaťák, tančila akrobatický rock and roll, což je pro herectví taky dobrá průprava, a pak už se jen připravovala na zkoušky a doufala, že to vyjde. A vyšlo! Chodila jsem na hudebně-dramatické oddělení Pražské konzervatoře, ale jakmile se rozjelo natáčení seriálu ZOO pro televizi Prima, tak jsem bohužel školu moc nestíhala. Mrzí mě to, ale musela jsem přestoupit na Mezinárodní konzervatoř, kde šlo mé studium, natáčení a další práce lépe skloubit. Příští rok mě čeká maturita, a to je pro mě teď jedna z priorit, takže tak poletuji mezi natáčením a školou. Velmi intenzivně.

Ve zmíněném seriálu ZOO jste jednou z hlavních postav. Vaše Sidonie je dcera z bohaté rodiny, která zběhla k práci v zoo. Co Vám tahle role přinesla, a co jste jí naopak přinesla Vy?

Začnu tím druhým. Sid jsem dala kus sebe, má moji tvář a gesta. To už jí nikdo neodpáře. A co ona přinesla mně? Toho bude určitě víc. Především mi dala obrovskou příležitost, za což jsem vděčná. Dala mi částečně řád, spoustu zkušeností, taky trochu trápení. Protože musíte pracovat velmi rychle, všechno se naučit ve velkém tempu a za pochodu. Ale asi nejvíc mi přinesla do života hodně nových lidí, setkání, na která by asi nedošlo, kdybych tu roli nedostala. Dostala mě do většího povědomí lidí, protože jim chodím dvakrát týdně do jejich obýváků.

Se kterými kolegy z mnohočetného hvězdného obsazení seriálu si nejvíc rozumíte?

Mám velké štěstí, že jsem dostala skvělou seriálovou rodinu. Jana Švandová je zábavná, pravdivá a nikdy jsem nepocítila jakýkoliv náznak toho, že by se chovala jako hvězda. Což ona je! Moje seriálová mamka Sabina Laurinová rozdává dobrou náladu, a i když jsme unavené, protože máme za sebou třeba dvanáct obrazů, na ní to není znát. Vtipkuje, zpívá a nezkazí žádnou legraci. Rozumím si i s Vojtou Vovesným, který mi hraje bráchu a já už ho za ty dva roky natáčení tak beru. Nemůžu zapomenout i na Šimona Bilinu, Tomáše Kluse, jsou to moc fajn parťáci. S nimi asi točím nejvíc, a tak k nim mám nejblíž. Fajn na place je i s Luckou Polišenskou, Pavlou Tomicovou, Davidem Gránským… Díky za ně. V ZOO je celkově dobrá parta lidí.

Natáčíte v opravdové zoo – máte tam nějaké zamilované zvíře? A jak nablízko se k nim vlastně dostanete?

To je jedna z výhod, kterých se mi díky natáčení v Safari Parku ve Dvoře Králové dostává. Točila jsem už se slonem, kterému jsem dělala pedikúru. Pokaždé, když točíme s nějakými zvířaty, dostáváme školení, co musíme a nesmíme dělat. Moc ráda točím se žirafami, jsou nádherné. Má je ráda moje kamarádka a vidíte, slíbila jsem jí, že se mnou pojede do zoo a seznámím je. Taky se mi dostala do rukou želva nebo had. S tím hadem to bylo ze začátku opatrné, ale nakonec to nebylo tak děsivé, jak jsem si na začátku, když jsem ho viděla v přepravce, myslela.

V ZOO jste stálice. A jaké máte plány dál?

Především bych chtěla úspěšně složit maturitní zkoušku. Vím, že mám v herectví, a tak celkově několik nedostatků, na kterých musím pracovat, a pracuji. Člověk na sobě musí pracovat neustále! Především bych chtěla dělat věci pořádně a svědomitě. Neflákat to a být profesionální. To je můj cíl. A co bude dál? To nevím, co přijde, tak přijde a když ne, přijde něco jiného. Hlavně chci dělat své řemeslo s láskou. A když bych si mohla vybrat... hrát princeznu by mi nevadilo. (směje se)

 


Michaela Pecháčková (* 13. ledna 2004)

Studentka pražské Mezinárodní konzervatoře, hudebně-dramatického oboru. Od dětství se věnovala herectví, sólovému zpěvu a šest let tancovala akrobatický rokenrol za oddíl KP Praha. Od roku 2018 pravidelně hostuje v pražském divadle Semafor. V pěti letech si v roce 2009 zahrála Aničku v televizním seriálu Přešlapy, později dostala role v pohádce Tři bratři nebo ve filmu Přání k mání. Zahrála si i v Ordinaci v růžové zahradě, mezi hvězdy ji ale katapultoval seriál ZOO, v němž se nyní objevuje jako Sidonie „Sid“ Novotná, jedna z hlavních postav.

Rozhovor
Foto Prima TV

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC