Rozhovor s herečkou Sandrou Novákovou

Sandra Nováková pojede na Banánech!

Rozhovor s herečkou Sandrou Novákovou

Herečka Sandra Nováková bude excelovat v novém seriálu Banáni, který uvidí diváci prima+ už od 18. října. Krásná herečka je v seriálu díky vizážistkám téměř k nepoznání a kvůli natáčení musela přijít o svou krásu. Na Banánech se navíc potkala se svým manželem Vojtěchem Moravcem, který seriál režíroval a na natáčení jí radost dělal i syn.

Sandro, natáčení nového seriálu Banáni vyžadovalo pro Vaši postavu Šárky speciální kostým i make-up, jak se v tom cítíte?

Musím říct, že se v tom cítím kupodivu relativně dobře, ostatní kolegové už si na mě zvykli a tolik se mě neštítí, moje dítě tedy trochu problém mělo, a když přišlo k nám na natáčení, malinko se mě bálo a nechtělo mi dávat pusu, ale můj muž mě už i objímá, takže je to fajn.

Oproti těm rolím, kde jste krásně upravená, je to velké opuštění komfortní zóny?

Mě to naopak baví, jako herečku mě baví každá výzva. Já to zkrátka miluju, jsem ráda, když můžu být pokaždé v té dané roli jiná. A musím tedy vzdát hold maskérkám a kostymérkám, protože se jim to velmi povedlo a ta změna je velká. Pro herce je pak jednodušší postavu hrát, když ho maskéři změní, protože tak se lépe do té dané role vžije.

Jste ráda, že bude seriál Banáni vysílaný na prima+, tedy na online platformě?

Je to skvělé, protože tam si člověk může dovolit trochu více. Nás ten seriál opravdu moc baví, je to úplně něco jiného, než co tu doposud bylo, je to daleko odvážnější. Navíc na place byla obrovská zábava, ostatně zábava byla už při čtení scénáře a realizace tomu odpovídá. Myslím, že diváci se mají na co těšit.

Seriál Banáni je o drogách, máte i Vy nějakou závislost?

To je těžká otázka, ale asi jsem nejvíce závislá na rodině, na mém dítěti a na manželovi. My jsme opravdu takoví závisláci, skutečně bez sebe nedokážeme být, a proto jsme vděčni za každou příležitost, kdy spolu můžeme třeba i pracovat.

… jako herečku mě baví každá výzva. Já to zkrátka miluju, jsem ráda, když můžu být pokaždé v té dané roli jiná.

Váš syn se tedy taky chodí dívat na natáčení?

No jasně, když točíme třeba dvanáct hodin denně, tak je s námi třeba na začátku směny, než začne školka, a po skončení školky zase přijíždí na natáčení.

Seriál má hvězdné obsazení, Josef Carda, Naďa Konvalinková, Cyril Dobrý, Ondřej Malý, jaká je spolupráce s těmito herci?

Spolupráce s nimi je opravdu skvělá. Jsou to velcí profíci a mě moc baví, jak o rolích přemýšlejí a jak se vlastně do rolí vžijí. Já třeba mám hodně podobně to, že z role na place moc nevycházím, jsem zkrátka taková hodně soustředěná. Pro mě je inspirativní vidět tyto kolegy v práci.

Proč by se diváci měli na seriál Banáni dívat?

Fantastická je podle mě komediální stránka celého seriálu, já jsem se opravdu bavila už při čtení scénáře a myslím, že tam je opravdu velká řada humorných situací.

Co byla první věc, kvůli které jste na přijetí role kývla?

Tak rozhodně to byl popis Šárky, protože doposud jsem opravdu ještě takovou postavu nehrála. Je to taková paní, o které bych řekla, že už má všechno za sebou, rezignovala na svůj život a na jakoukoliv budoucnost. Pro sebe už neočekává absolutně nic, ale zároveň má děti, které naprosto miluje a pro ně by udělala vše. A když se tedy naskytne možnost si přivydělat něco dealováním drog, tak do toho jde právě kvůli svým dětem. Nikdy to nedělá pro svoje blaho, jen pro blaho těch dětí. A vlastně to dělá stále dál, i když má už peněz spoustu, a má stále ty neumyté vlasy, šediny a příšerný účes a zanedbanou pleť.

Jak dlouho trvá udělat z krásné Sandry neupravenou Šárku?

No, už jsme to s kolegyněmi v maskérně stáhly na cca 45 minut.

 


Banáni

Skupina Prima pokračuje v natáčení úspěšných seriálů a pro diváky chystá další osvěžující novinku s naprosto unikátním námětem. Nový seriál Banáni vychází z reálné kauzy, kdy bylo v jednom ze supermarketů v krabicích s banány objeveno velké množství kokainu.

Děj se z velké částí odehrává v pohraničním supermarketu, ve kterém přeruší běžné předvánoční ráno šokující nález. Mladý skladník Jirka (Cyril Dobrý) objeví v banánech z Kolumbie kontraband kokainu stamilionové hodnoty. I přes počáteční pochybnosti se rozhodne začít drogy prodávat, a to s pomocí šéfové skladu Šárky (Sandra Nováková) a člena ochranky Iggyho (Ondřej Malý).

Rozhovor
Foto TV Prima

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC