Rozhovor

Nadchnu se pro jakoukoliv práci

Barbora Poláková

Herečka a zpěvačka Barbora Poláková má teď práce a starostí až nad hlavu. Nejenže nedávno vydala CD se svými největšími hity, ale také porodila své první dítě. S partnerem, hercem Pavlem Liškou, mají dceru Ronju. Přesto si na nás udělala čas, a tak mohl vzniknout tento rozhovor.

Před pár týdny jste vydala nové CD. Album nenese žádný název, jmenuje se prostě jen čistě po vás. To je hodně zajímavý nápad… Jak dlouho tento váš nový projekt vznikal? Kdo všechno na něm s vámi spolupracoval? A jak to tedy vlastně celé začalo?

Ideová realizace trvala asi dva roky, reálná půl roku a samotné nahrávání a ladění všeho asi tři měsíce. S Honzou Muchowem nás seznámil náš společný kamarád scenárista Petr Kolečko, jestli bychom nechtěli udělat spolu desku. A já byla moc šťastná, že Honza chtělo.
 

Podle čeho jste vybírala pořadí písní? Je v tom nějaká alchymie? Přece jen se na albu objevily vaše starší i novější písničky… To muselo být těžké vše složit dohromady! Seznam jste tvořila sama, nebo vám s tím někdo pomáhal? A jak to probíhalo?

No, to byla velká alchymie. Pořád jsem si je pouštěla dokola a skládala tak, aby vás vždy na konci jedné zajímala hned ta další. I když vím, že dneska si to všichni stahují, takže budou asi přeskakovat, ale mě to bavilo…
 

Kterou z písniček máte nejradši a proč? Je nějaká písnička ze songů z vaší desky taková ta, jak se říká, vaše srdcová – na kterou nedáte dopustit? Nebo máte všechny ráda stejně? Pro umělce je asi těžké vybrat jen tu jedinou a nejlepší z nového CD, že?

Ke každé mám vztah. Nejde to říct. Za každou je příběh. Ať už vymyšlený, nebo pravdivý… Kdybych teď nějakou vypíchla, bylo by mi to líto vůči ostatním.
 

Plánujete vydat další album? Pokud ano, jak bude zaměřené? O čem to celé zase bude? Na co se můžeme těšit? A kdy chystáte jeho realizaci? Doufáme, že brzy! Fanoušci, včetně mě, by to jistě ocenili!

Ano, to bych moc ráda, ale zatím jsou teď v plánu hlavně koncerty a ježdění. A pak se začnu soustředit znovu na psaní a uvidím, jak to půjde, jak se mi budou štosovat myšlenky a na co vůbec budu myslet.
 

Kromě zpěvačky jste i herečka. Které povolání vás víc baví? Dá se to vůbec říct? Cítíte se víc jako herečka, nebo jako zpěvačka?

To bohužel taky nejde říct. Oboje má něco. A oboje dělám strašně ráda. Fakt to nemůžu nijak určit, obě profese jsou navíc pro mě pocitově těsně vedle sebe.
 

Kdybyste si mohla vybrat úplně jinou práci, co by to bylo? Sníte třeba o nějakém zcela jiném povolání než o tom, jaké děláte? Nebo spíš jaká děláte… Co třeba nějaký sport? Dělala byste ráda nějakou sportovně zaměřenou profesi?

Mám takovou životní výhodu, že se hrozně snadno nadchnu pro jakoukoliv práci. Takže od provozování pekárny nebo květinářství přes střihačku nebo kameramanku až po ježdění závodů ve snowboardingu nebo surfingu. Samozřejmě ale nemluvím o tom, jestli na to mám. Jen o tom, co by mě hrozně bavilo.
 

S kým byste si ráda zazpívala a proč? Existuje někdo, kdo vás fakt láká do duetu? Třeba nějaká slavná zahraniční hvězda…

Já nemám takové sny, jsem ráda za všechno tak, jak to přichází. Spíš bych chtěla být na spoustě koncertů všech svých oblíbenců. A nejlépe v první řadě. Nějak si to tak neužívám, když jsem vzadu. Potřebuju vidět na všechny nástroje a lidem do obličejů. Což je hrozně blbé u těch velkých koncertů, dostat se tak dopředu.
 

Zpět k filmu. S kým byste ráda hrála ve filmu a proč? Co třeba nějaký známý kolega nebo kolegyně…

Tady to mám stejně. Jasně, že jsou v obou směrech ikony, které zbožňuju, ale bojím se, že bych to zakřikla.
 

Jaké filmy máte ráda, když jste sama herečka? 

Ty, na které pak dlouho myslím.
 

A jakou muziku posloucháte, když vlastně sama tvoříte?

Většinou jedno album několik měsíců, pak ho vyměním za jiné.
 

Nedávno jste porodila své první dítě. Jak probíhalo těhotenství, měla jste nevolnosti a tak dále, nebo vše bylo v klidu?

Byla to úplná pohoda. O těhotenství jsem ani nevěděla a teď je to taky úplně v klidu. Pořád se usmívá a spinká. Takže i já jsem úplně normálně odpočatá. Je to paráda.
 

Takže si mateřství naplno užíváte?

Moc.
 

A kdy se plánujete vrátit do práce? Kdy se na vás můžeme těšit třeba na nějakém koncertu?

Tak já nemám úplně práci. Je to spíš velká zábava. Na začátku příštího roku začneme zkoušet a na jaře už budou zřejmě první koncerty. Uvidíme, hlavně nechci, aby si miminko stýskalo. Takže to bude podle něj.
 

Máte nějaké životní motto, podle kterého se řídíte?

Kdyby ten život byl náhodou jen jeden, tak ho nepromrhat nesmyslnými nedorozuměními s kýmkoli.
 

Co byste vzkázala začínajícím umělcům – hercům a zpěvákům, co se teprve chystají do světa showbyznysu? Existuje vůbec nějaká univerzální rada pro ty, kteří se teprve do světa showbyznysu chystají?

Na to se nikdo přece nevychystá. A když do toho světa přijde, určitě si bude vědět rady.
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.
Rozhovor
Foto MAFRA Jan Zatorsky

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC