Rozhovor s Gabrielou Partyšovou

Na vstávání uprostřed noci jsem si už zvykla

Na vstávání uprostřed noci jsem si už zvykla

Ostřílená televizní moderátorka působí na první pohled jako sebevědomá žena, která to má v hlavě srovnané. Gábina je ale zároveň i křehká bytost, která nemá problém přiznat svoje životní pády a bolesti. Jak nám prozradila v rozhovoru, vnitřní sílu nabírá skrze jógu a východní filosofii.

V televizi jste začínala jako reportérka společenské rubriky a donedávna jste moderovala pořad Prásk ze života celebrit. Máte sama ráda večírky a společnost známých lidí?

Je to už dvacet let, co jsem na Nově začínala jako mladá a nezkušená reportérka, a minimálně pět let jsem točila reportáže ze života známých tváří, tedy převážně z jejich soukromí. Až poté mi svěřili společenskou rubriku. Mojí velkou inspirací byla Halina Pawlowská a její pořad V žitě. S Halinou jsem se posléze i spřátelila a dodnes si rády spolu zajdeme na kávu nebo víno. Společnost mám ráda a je i dnes součástí mojí práce, protože často moderuji právě společenské akce, kde se takzvané celebrity objevují. Spousta z nich dnes patří k mým kamarádům.

Čekala jste tenkrát, že se budete jednou živit moderováním?

Ani ne. Poslední léta moderuji v televizi opravdu často. Momentálně pracuji pro Snídani s Novou, kterou moderuji s naším televizním inventářem Pavlem Svobodou, a tvoříme jednu z hlavních dvojic této ranní show. Je to pro mě nejnáročnější televizní práce, kterou jsem kdy dělala.

Na všechny svoje životní etapy vzpomínám s úsměvem

To Vám věřím. Spousta lidí po ránu nedokáže vůbec fungovat.

Můj budík je půlku měsíce nastaven na 3.45. Vstávám tedy uprostřed noci! Po sprše dávám na obličej masku a jedu do práce. Tam mě čeká porada, maskérna, kostymérna a tříhodinový přímý přenos s hosty různých povolání na různorodá témata. Je to tedy náročná, ale krásná práce. Dává mi totální přehled o všem možném a mám díky ní obrovské kontakty.

Co děláte, když zrovna nejste ve Snídani?

Točím ještě reportáže do pořadu Život ve hvězdách, takže televizně se vůbec nenudím. Ve dnech, kdy nepracuji pro televizi, což je asi půlka měsíce, se věnuji svému projektu, o kterém jsem dlouze snila.

Prozradíte nám víc?

Jmenuje se SOUL THERAPY a je to celistvá holistická pomoc lidem, kteří na sobě chtějí pracovat. Součástí projektu je i jóga nebo fyzioterapie a spousta dalšího, co i mně v životě pomohlo odrazit se ode dna, když mi nebylo dobře.

Jak o sebe kromě jógy pečujete?

Důležitý je spánek. Od doby, kdy se věnuji józe, mi stačí spát 5 až 6 hodin. Pak člověku také hodně prospívá pozitivní myšlení, které také cvičení jógy podporuje. Radost mi dělá trávení času se synem. A důležitá je relaxace. Já nejraději jezdím do Olomouce do Nutrend Worldu a do rakouských termálních lázní v Laa, které jsou kousek od českých hranic. Také mi dělá dobře kardio cvičení a z preparátů Astaxanthin, což je největší antioxidant. Občas zajdu na thajskou masáž do Sabai a taky na kosmetiku, popíjím bylinkové čaje, které mi čajíčkář míchá na míru. Je toho dost, co člověk musí udělat pro takovou tu duševní hygienu.

Dělala jste si před otevřením salonu nějaké speciální kurzy?

Není to salon, ani studio. Je to koncept, myšlenka. Studovala jsem proto Českou akademii jógy a východní filosofie. Bylo to krásné povznášející studium pod vedením skvělé Lady Rokosové. Plánuji v něm ještě pokračovat, protože jsem při něm pochopila dosud nepochopené a taky jsem dostala odpovědi na otázky, které jsem dlouhodobě v sobě řešila. Udělala jsem si vizážistický kurz, protože vím ze své zkušenosti, že psychika má velkou spojitost s fyzičnem. Být krásná zvenku i uvnitř je asi cílem mnohých z nás.

Kdo se o Vaše klienty stará?

Spolupracuji s psychology, fyzioterapeuty, maséry, výživovým poradcem, homeopatem a mnoha dalšími odborníky. Mám skvělý tým lidí, který se, doufám, bude po čase rozrůstat. Nehrajeme si na systém šéf a zaměstnanec, spíš pracujeme na společném cíli.

Loňský rok byl pro Vás nejspíš zlomový v mnoha věcech. Rozvedla jste se, přestěhovala, skončila jste s moderováním pořadu Prásk na TV Nova. Vnímala jste ten rok jako špatný?

Vůbec ne. Jen jsem uzavřela jisté životní kapitoly, abych se mohla ve svém životě posunout zase o kousek dál. Neříkám, že tato transformace byla procházka růžovou zahradou. Vše jsem si i velmi bolestivě odžila. Bolest, stejně jako radost, patří do našeho života a kdo to pochopí a přijme, tak je mu dobře.


Gabriela Partyšová (* 9. června 1978, moderátorka)
Moderovala oblíbené pořady jako například hitparádu ESO, TopStar Magazín nebo Prásk. Nyní působí v ranním živém vysílání Snídaně s Novou. Dlouhá léta moderuje také společenské a firemní akce. Vydala dvě hudební alba. V roce 2006 se provdala v Cannes za podnikatele Josefa Koktu, s nímž má jedenáctiletého syna Kristiána. Jejich rozvod v roce 2013 vehementně sledovala česká média. Po Koktovi si vzala v roce 2016 podnikatele Daniela Farnbauera, ale ani toto manželství nevydrželo. Gábina miluje jógu a zabývá se holistickým přístupem k životu.

Rozhovor
Foto Marek Musil

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC