Pro děti

Violetta: Telenovela pro mladé

Violetta
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Nekonečné peripetie latinskoamerické dívky hledající lásku a štěstí obvykle hltají především ženy babičkovského věku. Violetta je ale telenovela pro jejich dospívající vnučky.

Náctiletá Violetta se právě vrátila z Evropy, kde několik let žila se svým otcem, domů do Buenos Aires. Musí se vypořádat se ztrátou přátel a sžít se s novým prostředím, což nebývá snadné ani když s vámi zrovna necloumá puberta. Co by to však bylo za argentinskou telenovelu, kdyby nad vším neviselo rodinné tajemství a nevyhnutelnost osudu.

V našem případě jde o smrt Violettiny matky při tragické dopravní nehodě. Tedy ne, že by si dívka nevšimla, že přišla o mámu. Její přísný, ale milující otec Germán ale nechce, aby Violetta žila jako ona zběsilým životem hudební hvězdy, který podle něj přispěl k předčasné smrti jeho manželky. Právě její kariéru v šoubyznysu se proto snaží před dcerou za každou cenu utajit, a nehodlá dopustit, aby se Violetta vydala ve stopách své matky.


Nezastavitelná Violetta

Asi netřeba zdůrazňovat, že je jeho boj proti Violettině přirozenosti předem ztracený. Hudba je její život a netouží po ničem jiném, než vystupovat před tisíci fanoušky. Navíc po mámě zdědila neobyčejný talent a nádherný hlas, který zkrátka nemůže zapadnout. V první osmdesátidílné řadě seriálu se tedy Violetta musela najít v nové třídě, ve které potkala hned několik spřízněných duší. Hlavně ale šlo o to, obměkčit tátu, aby přestal stát v cestě za jejím životním snem.

Ve druhé řadě tak už měla Violetta ruce volné, aby mohla pracovat na sobě a rozjíždějící se kariéře – tedy pokud se zrovna nemusela učit na písemku. V září však na naše obrazovky přichází dlouho očekávaná třetí řada seriálu, ve které se Violetta postupně stává skutečnou hvězdou. Zatím první a jediná latinskoamerická telenovela z produkce studia Walt Disney se téměř okamžitě stala trhákem nejen v zemích Jižní Ameriky, ale také třeba ve Velké Británii a v Itálii, kde byla nejsledovanějším pořadem na programu Disney Channel.

Od té doby vyšla dlouhá řada knih s příběhy Violetty a osm alb s písničkami ze seriálu, z nichž některá to dotáhla i na platinové – nutno podotknout, že nejen doma v Argentině. Před dvěma lety na motivy seriálu vznikl také úspěšný muzikál a vyšla počítačová hra pro dívky. Dnes osmnáctiletou Martinu Stroessel vyzvedla role Violetty do globální ligy teenagerských hvězd. 

Violetta

Pro děti
Foto Disney
Disney Channel středa 23. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC