Pro děti

Velké čínské dobrodružství

Mulan s rodinným strážným dráčkem
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Klasické Disneyovky známe asi všichni, od Sněhurky přes Popelku a Lvího krále až po Velkou šestku. Ale staročínskou legendu o statečné dívce, která svou odvahou předčila celou armádu, už si vybaví málokdo.

Tato více než tisíc pět set let stará legenda vypráví příběh o nezlomné odvaze mladé dívky, která se dokázala vyrovnat mužům, jen aby ochránila svou zemi i rodinu. Jak říká na začátku filmu císař: „Jediné zrnko rýže dokáže převážit celou misku.“ A tímto zrnkem se stala mladá a nezkrotná Mulan.

Trochu zbrklá, přesto milá mladá dívka se má sejít se svatební dohazovačkou, aby si mohla najít ženicha, protože jen tak zachrání rodinnou čest a nezklame rodiče. Jenže čím víc se snaží, tím je všechno horší a schůzka dopadne katastrofálně. Ovšem Mulan netuší, že její poslání bude jiné, nepůjde o hledání ženicha, ale dobrodružnou a nebezpečnou cestu vedoucí k vítězství nad kmeny Hunů, kteří v té době ohrožovali Čínu.

Bez kamarádů ani ránu

Statečné a odhodlané srdce vydá za desítky vojáků a to Mulanino odvahou přímo sálá. Ale nebyla by to ta pravá pohádka, kdyby jí nepomáhali i kouzelní přátelé. Po boku jí celou dobu stojí trochu ukecaný rodinný strážný dráček, duchové předků i nezbedný malý cvrček. Tato povedená partička nakonec pomůže vybojovat v zemi mír a Mulaniné rodině slávu a čest. Animovaná adaptace legendy z dílny studia Walta Disneye se nesnaží převyprávět vše úplně přesně. Příběh je upravený pro malé diváky, kteří si pak budou pobrukovat chytlavé melodie písniček a snít o vzdálené zemi i dobrodružství za Velkou čínskou zdí.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Mulan

Pro děti
Hodnocení FDB 80 %
Foto Disney Channel

Režie Barry Cook, Tony Bancroft

Scénář Rita Hsiao, Chris Sanders, Philip LaZebnik

Délka 88 min.

Disney Channel pátek 1. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC