Pro děti

Šlápněte na plyn!

Blesk a Burák
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Mistři animovaných filmů se vrací k dnes už osvědčené klasice – k plechovým hrdinům na čtyřech kolech, kteří po roce 2006 ovládli kina po celém světě. Ano, máme na mysli skvělý animák od Disneyho a Pixaru – Auta.

Příběh oprsklého červeného závoďáku se jménem Blesk asi většina malých i velkých diváků zná. Při cestě na jeden ze závodů se náš hrdina ztratí a ocitne se v naprostém zapadákově, kdesi uprostřed pouště v městečku Kardanová Lhota u legendární silnice 66. Protože spáchá dopravní přestupek a ještě se k obyvatelům chová dost nevybíravě, je odsouzen k veřejně prospěšným pracím. A jak už to tak bývá, malé městečko a místní sympatičtí „plecháči“ udělají s Bleskem divy. Nejen že se začne zajímat o druhé a pomáhat ostatním zcela nezištně, ale ještě navíc potkává opravdovou lásku.

Docela tradiční příběh o nápravě zpovykaného mladíka dostal nečekaný šmrnc, když tvůrci místo lidských postav použili auta. Vznikl tak pohádkový svět, ve kterém není nouze o vtipné situace, romantické chvilky, ale také o pořádně napínavé scény. Spolupráce dvou zřejmě nejlepších animačních velmocí filmového plátna se jako vždy osvědčila. Vše je dotažené do detailu a pověstné drobné pixarské vtípky ocení hlavně dospělí.

K nejoblíbenějším postavám patří samozřejmě Blesk, který je zpočátku sice dost namyšlený, ovšem ukáže se, že mu pod kapotou šlape ryzí motor, jenž přátele nenechá nikdy ve štychu. Stejně tak milá a bystrá Sally se stala miláčkem zvláště holčičího publika, ale tou pravou hvězdou, i když už trochu orezlou, se stal „odtahovák“ Burák, mistr v jízdě pozpátku. Tenhle dobrosrdečný popleta vás vždycky rozesměje a prostě si ho zamilujete od první chvíle, stejně jako celý film.

Zajímavost: všechna auta, která se zde objeví, jsou navržena podle těch skutečných, například Sally je navržená podle modelu Porsche z roku 2002.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Auta

Pro děti
Hodnocení FDB 80,1 %
Foto Disney Channel

Režie John Lasseter, Joe Ranft, Eben Ostby

Scénář John Lasseter, Joe Ranft…

Délka 121 min.

Disney Channel sobota 31. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC