Pro děti

Minnie: Ušatá rebelka

Minnie
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Když se řekne Disney, napadne nás jako první myšák Mickey. Jeho lepší polovička Minnie vedle něj trochu zapadá, přitom má také zajímavý příběh.

Minnie Mouse v roce 1928 vymysleli Walt Disney a jeho blízký spolupracovník Ub Iwerks. Její celé jméno je mimochodem Minerva Mouse, byť se téměř nepoužívá. Zatímco Mickey je spíše obyčejným chlapíkem, v případě Minnie byli oba tvůrci odvážnější. Myš s mašlí se obléká i chová jako takzvaná flapper girl, tedy moderní dívka dvacátých a třicátých let.
 
Nešlo tehdy jen o nějakou módu, ale o skutečnou rebélii. Ještě na začátku minulého století byla žena považována za stěží svéprávné stvoření, kterým se muž na veřejnosti zdobí a doma se nechá obsluhovat. První světová válka však otřásla všemi dosavadními jistotami. Ženy v jejím průběhu organizovaly život v zázemí a obstarávaly válečnou výrobu. Staly se nezávislé a sebevědomé, stříhaly si vlasy na krátko, oblékaly se pohodlně a tančily při divoké hudbě z Ameriky.
 
I původní Minnie tančila snad s každým krokem, což je úctyhodný výkon vzhledem k tomu, že tradičně nosí o několik čísel větší lodičky. Ve čtyřicátých letech však byly obě myši přepracovány, Minnie dostala viditelně konzervativnější vystupování a na hlavu červenou mašli.
 

Má to s nimi těžké

Minnie se poprvé objevila ve scénce, kdy ji Mickey pozve na let svým novým aeroplánem. Mladá dáma s radostí přijme, vilný myšák ji však uprostřed letu začne nutit do líbání. Situace se vyhrotí natolik, že je Minnie nakonec donucena z letadla vyskočit padákem.
 
Ani první setkání legendárního páru, které bylo ukázáno až ve druhé společné scéně, neproběhlo úplně idylicky: Minnie pracuje za barem ve špeluňce uprostřed argentinské pampy. Zatancuje tango pro gaucha jménem Mickey a banditu kocoura Petea, který se ji pokusí unést.
 
Minnie se pochopitelně nikdy nedá a dětem ukazuje sebevědomý a veselý přístup k životu. Propůjčila však také svoje jméno krátkým filmům pro náctileté dívky, které v průběhu vysílání Disney channel představují nejnovější trendy módy pro mladé.

Minnie

Pro děti
Foto Disney Channel
Disney Channel neděle 10. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC