Pro děti

Mia a já: Nejlepší přítel dítěte

Mia a já
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na skylink Live TV Sledovat

Přejí si je k narozeninám, tapetují si jimi svoje pokojíčky a chtějí je také vidět v televizi. Odkud se jen bere fascinace dívek koňmi a poníky?

K oně jsou zbožňováni snad po celém světě, v bohaté Evropě a Severní Americe je však ježdění koníčkem, který je masově dostupný a také provozovaný. U nás rodiny možná raději investují do hokejové výstroje synátora. V Německu se ovšem v jezdeckých klubech organizuje přes jeden a čtvrt milionu lidí. Polovina z nich je mladších šestadvaceti let, přičemž na jednoho dětského či dospívajícího jezdce připadne devět jezdkyň stejného věku.
 
Podle dětských psychologů je to tím, jak je pro dívky důležité hluboké přátelství, porozumění a důvěra a také se nebojí zodpovědnosti. Kůň je v tomto smyslu ideálním partnerem. Zatímco ve třídě se řeší, kdo je oblíbenější, má dražší oblečení a poslouchá tu správnou hudbu, zvíře dívku bere takovou, jaká je. Je silným a spolehlivým partnerem, zároveň se o něj dítě ale musí také starat, po výjezdu je vyhřebelcovat, vyklidit stáj a pomáhat v jezdeckém klubu. Podle zkušeností instruktorů je péče o koně pro dívky někdy i silnějším lákadlem, než samotné ježdění.  
 
S asistencí se na koně mohou vyhoupnout už čtyřleté děti, které takto procvičují rovnováhu a jemnou i hrubou motoriku. Se samostatným ježděním lze začít v sedmi letech. Kontakt s koněm děti učí také empatii a ohledu. Jízda na koni je přece společným dílem člověka i zvířete.
 
Jestli je vaše dcera také zblázněná do koní, určitě ji nechte sledovat víkendové speciály na stanici minimax, která vysílá hned několik seriálů pro různé věkové skupiny. 

Mia a já

Pro děti
Hodnocení FDB 90 %
Foto Minimax
Minimax sobota 6. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC