Pro děti

Jak vycvičit draka 2: Jak znova vycvičit draka (a potkat vlastní matku)

Jak vycvičit draka 2
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Jeden z nejúžasnějších animáků poslední doby se vrací ve velkolepém pokračování. Zatímco v prvním díle malý vikingský chlapec Škyťák radikálně změní vztah mezi vesničany a draky, ve druhém se bude vyrovnávat (kromě draků) i s nečekanou rodinnou záležitostí.

Skamarádit se s drakem a létat na něm – o tom sní všichni malí kluci. A přesně tohle se povedlo Škyťákovi v prvním díle filmové animované pohádky Jak vycvičit draka. Celá jeho vesnice jménem Berk tehdy žila v permanentní válce s draky. Hoši i dívky trénovali už od útlého dětství techniky, jak lovit a zabíjet jednotlivé druhy draků. Jediný kluk, syn náčelníka, s přezdívkou Škyťák, se danému stavu bránil a po nocích vynalézal důmyslné způsoby, jak lovit draky bezbolestně a jak nastolit mír. 
 
Jednoho dne se mu podaří sestřelit nejhrozivějšího ze všech draků jménem Noční běs. Zraněný drak se ale se Škyťákem spřátelí a změní celý život Berku.
 

Dračí jezdec nebo maminka?

Nyní se Škyťák vrací, aby pokračoval ve vyprávění svého vikingského eposu. Od minula trochu vyrostl a jeho vtípky o chloupek zdrsněly. Možná proto, že už dávno není tím otloukánkem, ze kterého si všichni utahují. Blonďatá dívka Astrid i Noční běs přezdívaný Bezzubka jsou mu po boku ve sjednoceném a šťastném Berku. Až do chvíle, kdy se objeví nové nebezpečí. Dospívající Škyťák se potkává s tajemným dračím jezdcem a zjišťuje, že je to jeho matka Valka, o které se domníval celý život, že už nežije. 
 
Skutečné nebezpečí totiž přichází úplně odjinud. Jeden zlosyn a alfa drak, který dokáže ovládnout mysl všech ostatních draků? Na to už bude Škyťák potřebovat starou dobrou partu včetně Tlamouna, Snoplivce, Rybinohy a dvojčat Ťafana a Rafana.

Jak vycvičit draka 2

Pro děti
Hodnocení FDB 86.1 %
Foto HBO

Režie Dean DeBlois, Samantha Golton

Délka 102 min.

HBO neděle 14. 6. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC