Pro děti

Hravý svět na kolejích

Lokomotiva Tomáš
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na skylink Live TV Sledovat

Vlaky a mašinky tvoří fascinující svět nejen pro mnohé dospělé, ale hlavně pro malé předškoláky. A co teprve, když pěkně postaru dýmí z komínů a všude kolem se valí oblaka páry. Jenže to nemusí být všechno, naše mašinky mají totiž svůj tajuplný svět, v němž ožívají a chovají se jako lidé.

Na ostrově Sodor žije lokomotiva Tomáš se svými přáteli – Dieselem, Jamesem, Gordonem a Emily. Stejně jako lidé i oni mají každý své povinnosti, které musí plnit. Někomu se chce víc, jinému méně, ale bez práce nejsou koláče. Nejhůř je na tom asi náš hlavní hrdina Tomáš, jenž je občas zbytečně zbrklý, jindy zase líný, takže se mu moc nedaří.

Nedbá totiž na to, co mu kamarádi nebo zkušenější mašinky říkají, a chce mít všechno rychle a hlavně bez práce hotové. Jenže rychlost není vždycky tím nejlepším řešením, a tak Tomáš čas od času něco vyvede, nabourá s nákladem, nedoveze, co má, nebo uvízne ve sněhu. S touto modrou mašinkou se prostě nudit nebudete.

Populární britský seriál je roztomilé retro, které rozhodně potěší všechny vlakové a železniční nadšence, zvláště ty nejmenší. Drzá mašinka, která koulí velkými kukadly a moc se jí nedaří, je vlastně docela sympatická. Nakonec se totiž vždycky ze svých chyb poučí a svou práci udělá tak, jak se správně má. Navíc ji kamarádi nenechají ve štychu, takže se vaši prcci nejen pobaví, ale občas se mohou i trošičku bát – když se třeba Tomáš řítí s neposednými vagóny příliš rychle z kopce. Nakonec však všechno vždycky dobře dopadne. Nejen Tomáš, ale i děti se hravým způsobem učí, že práce kvapná, je málo platná a poslouchat rady zkušenějších a starších se vyplácí.

Perlička pro rodiče

Seriál se v Británii začal vysílat v roce 1984 a prvních 52 dílů namluvil legendární hudebník Ringo Starr.
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Lokomotiva Tomáš

Pro děti
Hodnocení FDB 59 %
Foto Minimax

Režie David Mitton, Steve Asquith, Greg Tiernan, Don Spencer, David Baas, David Stoten, Dianna Basso

Délka 60 min.

Minimax čtvrtek 7. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC