Pro děti

Čáry a kouzla v komunální politice

Bibi
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na skylink Live TV Sledovat

Někteří čarodějové bojují proti černé magii, hrdinka německého seriálu pro děti se ale angažuje proti nesympatickému starostovi.

Bibi neboli Brigitte je třináctiletá dívka s blond vlasy staženými do copu. Její oblíbená barva je zelená a nejraději jí bramborovou kaši, zatímco vyloženě nesnáší polévku z pavoučích nožiček, jakou vaří její máma. Ta přitom jen nechce, aby prastaré čarodějnické recepty a tradice upadly v zapomnění. Proto také každý rok na Filipojakubskou noc vylétá na svém koštěti jménem Baldrián na čarodějnický sabat.

Čarodějnické „geny“ samozřejmě zdědila i Bibi, která se teprve učí se svými schopnostmi žít. Její máma proto nastolila celou řadu jasných pravidel, jakože se na koštěti nelítá domů oknem ani do školy, ani se nečaruje v případech, kdy to není nezbytně nutné. Především poslední pravidlo ale Bibi pravidelně překračuje, hlavně když jde o to, provést nějakou lumpárnu svému třídnímu učiteli a řediteli školy.

Za lepší svět

Hlavním cílem malé komunální aktivistky je ale starosta Pressak, obtloustlý hrubián, který rozhazuje veřejné peníze, kudy chodí. Například si chce postavit radnici velkou a zdobnou jako zámek, nebo se prohlásit králem města, ostatně o občanech mluví jako o svých poddaných. Uhladit všechny konflikty a předejít předčasným volbám ale vždy pomůže také okolnost, že v hloubi starostova rozložitého těla přesto bije dobré srdce.

Bibi má mladšího brášku, který na její schopnosti docela žárlí. Ty se totiž předávají jen v ženské linii, i Bibin táta je tedy jen obyčejným smrtelníkem, který by ze všeho nejraději měl úplně normální rodinu. Toto přání se mu samozřejmě nikdy nevyplní, takže co chvíli hrozí rozvodem, ovšem jen na oko, svoji ženu totiž hrozně miluje a na svoje dvě čarodějnice je upřímně hrdý.

Tolik zápletka úspěšné německé série rozhlasových her, knih, čtyř filmů a seriálu s postavou mladé čarodějky Bibi Blocksberg v hlavní roli. První z jejích příběhů vyšel už v roce 1980 a pochází z pera v Berlíně žijící Britky Elfie Donnelly. Ta je mimo jiné také duchovní matkou Benjamina Kvítka, další v německojazyčných zemích legendární dětské postavy.

Bibi Blocksberg

Pro děti
Foto DISNEY
Minimax pondělí 17. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC