Pro děti

Bláznivý podmořský svět

SpongeBob a Patrik
Skylink Live TV

Sledujte na Nickelodeon na skylink Live TV Sledovat

Hranatou žlutou podmořskou houbu jménem SpongeBob zná dnes snad každý. Tato veselá, naivní a dost často pěkně nešikovná postavička rozesmívá děti i dospělé po celém světě a vy ji můžete sledovat každý den na dětském programu Nickelodeon.

Jeden z nejoblíbenějších animovaných sitcomů má překvapivě na svědomí podmořský biolog Stephen McDannell Hillengurg, který chtěl dětem přiblížit svět pod hladinou oceánu a jeho obyvatele. Určitě netušil, že se z toho vyklube tak populární seriál, který v USA běží už od roku 1999. SpongeBob bude tedy zanedlouho oslavovat plnoletost, ovšem jen „papírově“.

Od svého stvoření se totiž vůbec nezměnil – pořád je to stejný popleta, který často chápe všechno doslova, a dostává se do nejrůznějších šlamastik. Svět je pro něho jedno velké hřiště, kde se přeci nemůže stát nic zlého. Ve skutečném oceánu by SpongeBob nepřežil ani den, ale v Zátiší Bikin přežije vždycky všechno. Ač je to neuvěřitelné, existuje ještě někdo naivnější a hloupější než SpongeBob, jeho nejlepší kamarád hvězdice Patrik. Ten k životu potřebuje vlastně jen dvě věci, jídlo a zábavu. Když se tahle vykutálená dvojka do něčeho pustí, je téměř jisté, že dojde k nějaké katastrofě, ale světe div se, co kluci napáchají, to umí také vždycky napravit. Nejtěžší to má s touto dvojkou SpongeBobův šéf, majitel restaurace Křupavý Krab, pan Krabs.

Kromě toho, že mu SpongeBob leze pěkně na nervy svou snaživostí, musí neustále vzdorovat malému, ale pěkně prohnanému Planktonovi, který chce stůj co stůj získat recept na oblíbený krabí hambáč. Prostě s touto povedenou partičkou se nemůžete nudit. Děti SpongeBoba s Patrikem milují, ale dospělým jejich naivita nemusí připadat až tak zábavná, proto je tu ještě depresivní a znuděný Sépiák. Jeho cynické hlášky jsou skvělé a hravý podmořský svět povyšují z dětské zábavy na vtipný sitcom, který si rádi pustí i rodiče.

Zajímavost: Jedna mořská houba, která byla objevena v roce 2011, se jmenuje Spongiforma Squarepantsii podle animované postavičky SpongeBob Squarepants.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

SpongeBob v kalhotách

Pro děti
Foto Nickelodeon
Nickelodeon čtvrtek 1. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC