Pro děti

Angelinin nový domov: Děti chtějí tančit

Angelina balerina
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na skylink Live TV Sledovat

Děvčata i chlapci rádi tančí, když mají možnost. Pro menší děti je tanec dokonce velmi důležitou činností, která rozvíjí jejich pohybové a sociální schopnosti.

Hlavně malé děti mají pohyb doslova v popisu práce. Zvedáním všemožných předmětů a plazením či později běháním sbírají informace o svém okolí, ale hlavně se učí ovládat svoje tělo a poznávat hranice svých pohybových schopností. Zkušenosti tohoto druhu jsou zásadní i pro rozumový a citový vývoj v raném dětství.
 
Věnovat se s dětmi tanci se proto hodí už od jejich útlého věku. Ostatně postavte tříleté dítě například před pódium, kde hraje živá hudba, a okamžitě se rozvlní do rytmu. Pokud o tanec bude projevovat velký zájem, lze i prcka přihlásit do kurzu, ve kterém se pod vedením zkušených lektorů bude pohybově rozvíjet spolu s dalšími dětmi. Lektoři s dětmi také hrají naučné hry nebo zpívají písničky. Součástí kurzu může být i výuka hry na některý jednodušší hudební nástroj. Dítě školního věku už dokáže pojmenovat, která hudba jej nejvíce baví, a zda se chce věnovat určitému stylu tance. Ať už jej přitahuje balet či moderní styly, nebývá problém navštívit taneční školy a kurzy jen na zkoušku. Dítě si tak může udělat přesný obrázek o tom, v čem všem vysněné tančení opravdu spočívá.
 
Vážnější zájem o tanec v dítěti často probudí hluboký zážitek, například z živého vystoupení. Inspiraci však může nalézt i na televizní obrazovce, například u myšky jménem Angelina. Ušatá hrdinka hudebního filmu na motivy úspěšné knižní předlohy sní o tom, stát se slavnou balerínou. Propracované postavy a dramatický příběh pobaví i starší děti, nejvíce si jej ale užijí ty menší, do věku šesti či sedmi let. Angelina jim ukáže, že mohou dosáhnout čehokoliv, když se budou hodně snažit a spolupracovat s ostatními.

Angelinin nový domov

Pro děti
Hodnocení FDB 48.6 %
Foto Minimax

Režie Roger McIntosh, Kitty Taylor

Délka 15 min.

Minimax pátek 28. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC