Hudba a lifestyle

S Pokémony na pódiu

Beyoncé

Na vrcholu epidemie náměsíčných lovců japonských příšerek reaguje stále více hudebníků podrážděně na les svítících displejů, který dnes mnohé koncerty připomínají.

Její fanoušci jí říkají Queen B, a skutečně ji lze označit za právě vládnoucí královnu populární hudby. Čtyřiatřicetiletá Beyoncé letos vydala svoje šesté album Lemonade, které zveřejnila přes streamingovou službu Tidal vlastněnou jejím manželem, rapovým magnátem Jay-Z. Název desky odkazuje na slova jeho babičky, která se prý nechala na oslavě svých devadesátin slyšet, že jí život nadělil jen samé kyselé citrony, tak z nich udělala alespoň limonádu. 

Úděl afroamerické ženy je ostatně hlavním námětem nahrávky, která z popové hvězdy rázem udělala feministickou ikonu. Beyoncé se představuje jako vyzrálá hudebnice, která má vedle dokonalých show a propracovaného marketingu také co říct. Co na tom, že se média po vydání desky soustředila hlavně na krizi jejího manželství a v každém verši hledala výčitku údajně nevěrnému muži. Doma si to vyříkali a Beyoncé s novým albem vyrazila na šňůru s názvem The World Formation Tour. Ovšem v Paříži bylo představení připomínající spartakiádu narušeno.

Pravověrnému fanouškovi zůstává rozum stát: ta dívka se dostala přímo do první řady, Beyoncé má téměř na dosah, a ona si uprostřed koncertu hraje s telefonem! Jasně, pohledem přes displej mobilu se na pódiu zrovna zobrazil pokémon, tak co měla dělat, že. Na záznamu z koncertu jde vidět, jak se hvězda večera do hledáčku hrou zaneprázdněné posluchačky duchapřítomně usmála. Jiné divy se ale v podobných situacích zachovaly méně příjemně. 

„Nechci vidět, že tady někdo píše svým kamarádům. Nechci vidět, že tady někdo loví pokémony,“ rozčílila se Rihanna v Lille. „Můžeš mě laskavě přestat natáčet? Jsem přece tady, skutečná,“ obořila se na posluchače během koncertu Adele. A zpěvák nu-metalové kapely Slipknot Corey Taylor při vystoupení rovnou vyrazil jednomu fanouškovi telefon z ruky. Na některých akcích jsou proto návštěvníci dokonce nuceni uzavřít svoje telefony v krytech, které znemožňují jejich používání. Ostatně něco podobného by člověk někdy rád zavedl i u rodinného stolu, v hospodě nebo kdekoliv jinde.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Beyoncé na Skylinku

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
MTV Europe CZ pondělí 1. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC