Hudba a lifestyle

Pravá Itálie s Riccardem

Pravá Itálie s Riccardem

Zkušený šéfkuchař a úspěšný majitel řady podniků v Praze, Ital Riccardo Lucque, zavede v novém dokumentárním pořadu diváky do svých restaurací a zasvětí je do tajů italské kuchyně.

Riccardo Lucque svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16 letech, od roku 1993 pobýval devět let v Anglii, pracoval v restauraci Zafferano, v Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do Spojených států, konkrétně do New Yorku do restaurace Il Bucco, která byla v době Riccardova působení vyhlášena nejlepší novou restaurací na Manhattanu, v roce 2002 pak zakotvil v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square.

O tři roky později otevřel italskou restauraci Aromi, jako svůj první vlastní projekt vůbec, následovala La Finestra in Cucina a bistro La Bottega, dohromady má po Praze osm úspěšných a populárních podniků s autentickými italskými pokrmy.

Show nabídne divákům exkluzivní pohled do zákulisí Riccardových italských restaurací a bistroték. Uvidíte, jaký je v nich každodenní ruch a představí vám jejich šéfkuchaře i jejich týmy a nejoblíbenější pokrmy a recepty. Se svými zaměstnanci i dodavateli má Riccardo výjimečné vztahy, přátelské a pevné pouto zaručuje spolehlivost a vždy jen ty nejkvalitnější pravé italské suroviny a je to také jeden z důvodů, proč je Riccardo tak úspěšný.

Jídlo je mojí vášní a já mám každý den možnost ochutnávat vynikající pokrmy a pít kvalitní víno. Právě vášeň může za můj úspěch.

V prvním díle budou mít diváci šanci nahlédnout do restaurace Aromi, která se nachází přímo na pražském Náměstí Míru. Jako šéfkuchař zde působí Petr Špejzl, jenž celkem pět let vedl kuchyně hned několika podniků v Irsku a pracoval také po boku michelinského kuchaře Andrea Accordiho v pražském hotelu Four Seasons. Na menu Aromi najdete např. ricottové gnocchi, jehněčí hřbet s květákovým krémem či zauzenou tresku s ragú z bílých fazolí Cannellini. Dobrou chuť!

Soutěž s Pravá Itálie s Riccardem na FB (11/2017)

Pravá Itálie s Riccardem

Hudba a lifestyle
Foto Mňam TV
Mňam TV sobota 27. 5. Můj TV program Satelitní televize: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC