Hudba a lifestyle

Pozitivní a povznášející nářez

Pozitivní a povznášející nářez

Povedlo se jim to, o čem sní každá kapela. Dali se dohromady, vydali pár singlů a stali se superhvězdami. A nutno říct, že si to opravdu zaslouží.

Imagine Dragons vznikli úplně organicky. V roce 2008 zpěvák Dan Reynolds poznal bubeníka Andrewa Tolmana, když spolu chodili do školy. Andrew k nahrávání vokálů přizval svoji ženu Brittany a postupně se k nim přidali Ben McKee a Daniel Wayne Sermon. Poté, co si získali publikum ve svém rodném městě Provo ve státě Utah, přesídlili do Los Angeles, aby získali světovou slávu. Takhle to zní docela legračně, jenže Imagine Dragons se to na rozdíl od stovek jiných kapel opravdu podařilo.

Zůstaňme nyní chvíli u jejich názvu – ačkoliv se může zdát, že souslovím Imagine Dragons chce kapela fanouškům sdělit něco souvisejícího s fantazií nebo třeba s nadpřirozenem, faktem je, že název kapely je anagram. To znamená, že slova vznikla přesmyčkou úplně jiných slov, která mají pro členy Imagine Dragons význam. Která slova to jsou, však členové kapely nikdy neprozradili.

A nyní zpět do roku 2011 – Imagine Dragons v Los Angeles nahrávají své první EP, neboli Extended Play, a čekají na podpis nahrávací smlouvy. To se jim plní hned záhy, podepisují ji s vydavatelstvím Interscope Records a na první desce spolupracují s producentem Alexem Da Kidem. Vydali první singl It's time, který zabodoval v hitparádách a stal se dokonce platinovým. To ale nebyla ta píseň, která Imagine Dragons definitivně proslavila celosvětově. Už tehdy jim však hudební kritici předpovídali velkou budoucnost, která se potvrdila druhým singlem Radioactive, ze kterého se stal megahit. Bodoval ve všech hitparádách po celém světě a hudební fanoušci vzali Imagine Dragons za své. Hudební magazín Billboard o nich napsal, že jsou nejzářivějšími novými hvězdami roku 2012 a kapela byla najednou úplně všude. Vystupovali živě ve všech důležitých amerických televizních pořadech, chtěla je mít každá Late Night Show. Jejich první singl se objevil v několika filmových trailerech a ten druhý zase v teaseru na novou hru Assassin's Creed. Nastal tak ideální čas rozjet se na první turné, objeli USA, Kanadu a navštívili i několik států v Evropě.

Na konci roku 2012 vydali další EP a odjeli další sérii koncertů. Ty byly tak rychle vyprodané, že kapela narychlo přidávala ještě dalších 13, následně se v rozhovoru svěřili, že jim kapela Muse nabídla, aby jí dělali předskokany, oni to však museli z časových důvodů odmítnout. Imagine Dragons hráli i v České republice, poprvé v roce 2013 v klubu Sasazu, podruhé v roce 2016 v O2 aréně. Svou třetí návštěvu chystají zanedlouho – jsou headlinery největšího českého hudebního festivalu Colours of Ostrava.

V roce 2015 vydali album s názvem Smoke + Mirrors a jen potvrdili svoji schopnost skládat majestátní, podle kritiků pozitivní a povznášející hity. Založili také nadaci, která pomáhá lidem, kteří onemocněli rakovinou. Jejich název sice s pohádkami nemá nic společného, ale jejich příběh tak trochu pohádkový je, nemyslíte?

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC