Hudba a lifestyle

Ozzy – soumrak metalového boha

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne platí za hardrockovou legendu, je globální celebritou a popkulturním symbolem. Ale jak se říká, za vším hledej ženu, které ovšem s Ozzákem právě došla trpělivost.

Ozzy a Sharon se vzali 4. července před čtyřiatřiceti lety, tedy na americký Den nezávislosti. Prý proto, aby se jim lépe pamatovalo výročí svatby. Vychovali spolu tři dnes již odrostlé děti a především vybudovali až neuvěřitelnou kariéru. Ostatně i jejich první setkání koncem sedmdesátých let bylo vlastně pracovní, Sharon Arden tehdy byla zaměstnaná v produkční společnosti svého otce, u níž měla skupina Black Sabbath smlouvu.

Ozzy byl v tomto tandemu potetovaným šaškem, který se na pódiu i mimo něj staral o tu správnou show, například když podroušený uprostřed koncertu namísto vypuštění holubice zvířeti ukousl hlavu. Sharon byla mozkem a architektkou Ozzyho cesty na metalový Olymp. Byla to ona, kdo Ozzyho nasměroval na sólovou dráhu a celý projekt od začátku řídila. Bez ní by nikdy jedenáct sólových alb nevydal a kdo ví, jestli by Ozzy se svou slabostí pro omamné látky byl dnes ještě vůbec na živu.

Ovšem před několika týdny prý Sharon zaslechla svého manžela mluvit o tom, že vyznal lásku svojí milence, a pohár její trpělivosti přetekl. Je ostatně s podivem, že s Ozzym tak dlouho vydržela. Sedmašedesátiletý rocker se na rozdíl od většiny svých stále aktivních vrstevníků (Keitha Richardse, Iggyho Popa či Davida Bowieho blahé paměti) nikdy nezřekl alkoholu a dalších drog, tedy alespoň nikdy ne na dlouho. A desítky let „rokenrolové“ životosprávy se na něm nutně podepsaly – diváci reality show Osbourneovi si pamatují Ozzyho věčně ospalý pohled a problémy s artikulací.

Třiašedesátiletá Sharon už si shání právníky, na rozvodu ale možná prodělá. Byla to totiž ona, kdo domluvil a spoluprodukoval zmíněné Osbourneovi, kterých se mezi lety 2002 a 2005 natočily čtyři řady o dvaapadesáti epizodách. Byla porotkyní v americké i britské mutaci talentové soutěže
X Factor a po pět let také v zámořské verzi Česko Slovensko má talent. V současné době moderuje dvě talkshow americké televizní sítě CBS, domlouvala Ozzyho koncerty i reklamní kontrakty. Milionové příjmy páru tak byly Sharoninou zásluhou a bez ní to Ozzy vskutku nebude mít lehké.

 
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Ozzy Osbourne na Skylinku

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
pátek 1. 7.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC