Hudba a lifestyle

Michael Bublé

Michael Bublé
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Říká se, že cokoliv hudebního, co pochází z Kanady, je špatné. Je pravda, že na hvězdy typu Avril Lavigne, Justina Biebera nebo kapelu Nickelback asi Kanaďané pyšní moc nejsou, v případě Michaela Bublého ale toto prohlášení určitě neplatí. Kanadský zpěvák, skladatel a producent za své počiny sbírá jednu Grammy za druhou a během kariéry prodal 60 milionů desek po celém světě.

Bublé se narodil v září 1975. Jeho otec Lewis se živil jako profesionální rybář, jeho matka Amber byla v domácnosti a starala se o Michaela a jeho dvě mladší sestry – z jedné se stala autorka knih pro děti, ta druhá se živí herectvím. Děti byly vychovávány v přísné římskokatolické víře. Bublé se v roce 2009 svěřil moderátorce Oprah Winfrey v jejím pořadu, že sen být zpěvákem měl od dvou let a celou dobu chodil spát s Biblí a modlil se k Bohu, aby se mu ten sen splnil.

Už v pěti letech se zajímal o zpívání, jeho pozornost si pro sebe však kradla i další velká vášeň – sport, konkrétně hokej. Bublé se chtěl stát profesionálním hokejistou, byl ale smířený s tím, že k tomu nemá dostatečné fyzické předpoklady, ani talent. Hokej proto hrál jen rekreačně. Zajímavostí je, že jeho velkým idolem v dětství byl český hokejista a později trenér Ivan Hlinka. Michael si začal přivydělávat jako zpěvák v 16 letech, zpíval po nočních klubech. Poté se ho ujal jeho dědeček z matčiny strany, který žil v Itálii. Byl přesvědčený, že z vnuka bude jednoho dne hvězda a rozhodl se ho podporovat. Živil se jako instalatér a nabízel své služby zadarmo každému klubu a podniku, který nechá Michaela vystoupit.

Díky dědečkovi se Michael také mnohem víc dostal k jazzové hudbě, což sám rád často v rozhovorech připomíná. V 18 letech se přihlásil do talentové soutěže, kterou vyhrál. Následně byl bohužel diskvalifikován organizátorkou Beverly Delich, protože byl nezletilý. Delich ho poté přihlásila do talentové soutěže určené teenagerům, Bublé opět vyhrál a z Delich se stala jeho manažerka. V roce 1996 se rozjela i Bublého herecká kariéra – v roce 1996 se například objevil ve dvou epizodách kultovního seriálu Akta X.

Svou první desku vydal Bublé v roce 2003 a sklidil s ní velký úspěch. Držela se v top ten prodejnosti v Americe, Kanadě, Africe i Evropě několik týdnů. Několik písní z jeho debutového alba zaznělo ve filmech, například v retro snímku Kašlu na lásku, ve kterém září Renée Zellweger a Ewan McGregor. Bublé se během následujících let stal hvězdou ve svém vlastním žánru, což je líbivá kombinace popu, jazzu a swingu. Koncertuje po celém světě a některé jeho písně se už staly notoricky známými. Od roku 2008 žije s argentinskou herečkou Luisanou Lopilato, se kterou má dva syny. V této souvislosti se o Bublém hodně psalo v posledních týdnech – jeho starší syn Noah se léčí s těžkou nemocí a Bublé prosí všechny své fanoušky, aby se za něj modlili. Věří, že to pomůže, stejně jako jemu pomohly modlitby rozjet kariéru. O tom, že je Michael Bublé talentovaný zpěvák a showman, se můžete přesvědčit sami na záznamu z jeho koncertu pro BBC.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Michael Bublé: Live at the BBC

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
HBO sobota 24. 12. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC