Hudba a lifestyle

Leoš Mareš – comeback krále kožichů

Leoš Mareš – comeback krále kožichů
Skylink Live TV

Sledujte na ÓČKO na skylink Live TV Sledovat

Pro jedny je to nafoukaný arogantní neumětel, co si říká o nesmyslné částky za moderování. Pro druhé je to nejlepší moderátor v Česku, který byl schopen si ze svého jména vybudovat značku. Leoš Mareš teď vytřel zrak všem – dvakrát vyprodal Fórum Karlín.

Leoš Mareš začínal jako moderátor na rádiu Evropa 2 v roce 1998. Brzy se jeho ranní show, kterou dodnes denně moderuje s kolegou Patrikem Hezuckým, stala jedním z nejposlouchanějších pořadů v českém éteru. Přispěl k tomu zejména jejich pořad Mrázek, ústředna, kde společně nachytávali různé lidi po telefonu, a také jejich svérázný humor a výdrž, se kterou show dělají téměř dvě dekády.

Mareš se postupně etabloval jako zábavný moderátor na okresních zábavách a celkem schopný bavič. Začal fušovat i do muziky a natočil celkem čtyři alba, na nichž má duety mimo jiné třeba s Martinou Balogovou nebo Terezou Kerndlovou. On sám se však za zpěváka nepovažuje. Své texty do hudebního podkladu vlastně jen recituje, většinou nejde o nějaké vznosné myšlenky, ale jednoduché verše o lásce a o životě. Jeho poznávací značkou se staly barevné plyšové kožichy, ve kterých koncertoval a postupně si získával početnou základnu hlavně fanynek. První velkou moderátorskou šanci dostal v hitparádě Eso, následovalo několik ročníků předávání Českého slavíka a pak už velké talentové show – Talentmania, Superstar, X Factor. Moderoval také reality show Big Brother a ceny Anděl. K tomu samozřejmě bezpočet různých plesů, večírků a dalších akcí. Sám se rád často v rozhovorech chlubil tím, že vstává v pět do rádia a poté zvládne během dne odmoderovat dalších několik akcí.

Jak stoupala jeho sláva, postupně se distancoval od své „hudební“ kariéry a soustředil se jen na moderování, které mu vynášelo slušné peníze. Proslul jako milovník rychlých drahých aut a obecně velmi luxusních věcí. Leckomu byl trnem v oku, bulvárem prosvištělo několik jeho skandálů, stihnul se oženit s dlouholetou přítelkyní, zplodit dva syny a po pár letech manželku opustit. Po jeho boku se vystřídala řada modelek, teď se však zřejmě usadil s redaktorkou Monikou Koblížkovou, o které jejich okolí tvrdí, že Mareše hodně uklidnila. On sám se svoji kariéru snaží nyní budovat na moderaci významných akcí a setřást ze sebe image diskotékového baviče. Na začátku roku 2017 se však rozhodl, že opráší svou hudební kariéru a uspořádá „jediný koncert v životě“. Ten byl ve Fóru Karlín vyprodán tak nečekaně rychle, že k jedinému koncertu přibyl ještě druhý jediný koncert.

Můžete si o něm myslet, co chcete, ale v tom, co dělá, je sakra úspěšný.

Leoš Mareš na Skylinku

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
ÓČKO pondělí 1. 5. Můj TV program Satelitní televize: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC